Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Προκλητικός ο Ερντογάν στο Newsweek

Σε ένα περιοδικό παγκόσμιας αναγνωσιμότητας, ο Πρωθυπουργός Ερντογάν με τίτλο ο δυνατότερος άντρας της Ευρώπης, εκθειάζει την Τουρκία λέγοντας ότι η Ε.Ε την έχει ανάγκη γιατί αυτή τη στιγμή είναι η πιο εύρωστη οικονομικά χώρα. Παράλληλα σημειώνεται ότι η Τουρκία είναι το κράτος με τη μεγαλύτερη επιρροή στην περιοχή. 
Γράφει μάλιστα ότι εάν η Ευρώπη θέλει να διατηρήσει τη δύναμή της στη νέα τάξη πραγμάτων επιβάλλεται να εντάξει την Τουρκία στους κόλπους της. Γράφει παράλληλα ότι αν αυτό δε γίνει γρήγορα οι ευρωτουρκικές σχέσεις θα έρθουν αντιμέτωπες με μια απρόσμενη στροφή.
Ο Ερντογάν κατηγορεί μάλιστα για την όχι και τόσο καλή κατάσταση των ευρωτουρκικών σχέσεων την Κύπρο, αλλά και την απροθυμία κάποιων κρατών μελών να εντάξουν την Τουρκία στους κόλπους της.
Κατηγορεί την Ε.Ε για το μπλοκάρισμα των κεφαλαίων λέγοντας ότι αυτό οφείλεται σε καθαρά πολιτικούς λόγους και καταλογίζει λάθος στρατηγική αντίληψη από τη στιγμή που δεν βλέπει πως η Άγκυρα εξελίσσεται σε διεθνή παίκτη με μια γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία. Η Τουρκία δεν είναι μια ικέτις έξω από την πόρτα της Ευρώπης καταλήγει ο Τούρκος πρωθυπουργός. 

http://www.sigmalive.com/news/politics/346308

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.