Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΚΑΛΕΣΕ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ


1126287Οι Τούρκοι ζητάνε και τα ρέστα από τον πρόεδρο Παπούλια που τους αποκάλεσε βάρβαρους. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι το τουρκικό καθεστώς, διοικεί πολίτες που ανήκουν σε δεκάδες μειονότητες και αν θέλει να κάνει κάτι καλό για αυτούς, πρέπει να απαρνηθεί το βάρβαρο κεμαλικό παρελθόν του. Το να σφιχταγγαλιάζει τον Κεμάλ και όλα όσα έκανε για να στηθεί το νεοτουρκικό κράτος πάνω στα καπνισμένα ερείπια και τα νεκρά κορμιά των λαών που ζούσανε στην Μικρά Ασία, δεν είναι η καλύτερη πολιτική. Το να ονειρεύεται ο Νταβούτογλου ότι θα βάλει όλα τα παιδιά των γειτονικών χωρών να λένε κάθε πρωί στο σχολείο "Αλάχ σε ευχαριστώ που με έκανες Τούρκο", πάλι δεν προωθεί την ευημερία των πολιτών της περιοχής, αλλά τα σχέδια ανασφάλειας της νέας τάξης.
Όταν λοιπόν ο πρόεδρος της Ελλάδος είπε στον Αρμένιο ομόλογό του ότι οι «Αρμένιοι της Τουρκίας και Έλληνες του Πόντου έχουν υποφέρει από τους ίδιους βαρβάρους υπέστησαν την ίδια καταστροφή από τις τουρκικές ορδές». «Λυπάμαι που η Τουρκία μέχρι και σήμερα αρνείται να ζητήσει συγγνώμη, όπως έκανε ο Βίλι Μπραντ στη Βαρσοβία για τις καταστροφές που υπέστη η Πολωνία από το ναζισμό», οι Τούρκοι παρεξηγήθηκαν και ο Νταβούτογλου  έβγαλε ανακοίνωση καταδικάζοντας τις δηλώσεις αυτές.
Από την πλευρά μας βέβαια θα πρέπει να θυμίσουμε στον σεβαστό πρόεδρό μας, ότι δεν σγαγιάστηκαν μόνο οι Έλληνες του Πόντου, αλλά όλης της Μικράς Ασίας, αφού  δεν συνωστιζόμασταν στη Σμύρνη, ούτε στην Καπαδοκία.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε για πολλοστή φορά στους Τούρκους ότι με τον τρόπο που πολιτεύονται και με τον τρόπο που ενεργούν, με το να μας αποκαλούν φίλους τους, δεν σημαίνει ότι θα τους πιστέψουμε κιόλας. Ξέρουμε ποιοί είναι, ξέρουμε τι θέλουν και θέλουμε να ξέρουν τι θέλουμε κι εμείς.
Αυτά λοιπόν κύριε Νταβούτογλου! Όταν έχεις βάρβαρη συμπεριφορά, είσαι βάρβαρος.
Και του χρόνου στην Πόλη.
http://www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.