Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η Κίνα μπλοκάρει τις ειδήσεις από την Αίγυπτο


Οι πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο έχουν ανησυχήσει τις κινεζικές αρχές, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τον όρο «Αίγυπτος» από το δημοφιλές στη χώρα Sina microblogging service, που είναι κάτι σαν το Twitter. Αναζητώντας κανείς τον όρο «Αίγυπτος», φέρνει ως αποτέλεσμα το μήνυμα «σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, τα αποτελέσματα της αναζήτησης δεν μπορούν να εμφανιστούν». Η συγκεκριμένη διαδικτυακή υπηρεσία έχει πάνω από 50 εκατομμύρια χρήστες στη Κίνα.
Εν τω μεταξύ, η κάλυψη των δραματικών γεγονότων στα κράτη της Μέσης Ανατολής συνεχίζει να είναι πολύ περιορισμένη από τα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ. Οι μόνες σχετικές ειδήσεις είναι κάποια μικρά αρθράκια και ελάχιστες φωτογραφίες, καταχωνιασμένα στις άκρες των κύριων ειδησεογραφικών ιστοτόπων.
Το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα είναι πολύ ευαίσθητο όσον αφορά την οποιαδήποτε πηγή κοινωνικής αναταραχής που θα μπορούσε να απειλήσει τη σταθερότητα της χώρας.
Al Jazeera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.