Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Daily Telegraph: “Οι ΗΠΑ πίσω από τις ταραχές στην Αίγυπτο”


Egypt protests: America’s secret backing for rebel leaders behind uprising - Σε δημοσίευμα της η βρετανική Daily Telegraph αποκαλύπτει σχέση μελών της Αιγυπτιακής αντιπολίτευσης με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιθυμούν τη πτώση της σημερινής κυβέρνησης της Αιγύπτου και την αντικατάσταση αυτής από μια της αρεσκείας της
. Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας στηρίζονται στο γεγονός πως και στο παρελθόν μυστικές διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ πίεζαν την Αιγυπτιακή κυβέρνηση να απελευθερώσει όσους κρατούμενους είχε συλλάβει σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Τη συγκεκριμένη είδηση επιβεβαιώνουν και τα απόρρητα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη γνωστή πια σε όλους ιστοσελίδας Wikileaks.

Ο κ. Μουμπάρακ, που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση των 31 ετών που κυβερνά, διέταξε το στρατό να βγει στους δρόμους του Καΐρου και να καταστείλει τις ταραχές.


gdailynews
http://greeknation.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.