Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

“Απίθανη ή απρόσιτη η ζωή σε άλλο πλανήτη”!



Τελικά στην ουσία είμαστε μόνοι στο Σύμπαν... Αυτό ισχυρίζεται κορυφαίος αστροφυσικός του Χάρβαρντ, που επιμένει ότι παρά την ανακάλυψη περισσοτέρων πλανητών, οι πιθανότητες να βρούμε εξωγήινη ζωή είναι μηδαμινές, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα online.

Αν και μπορεί να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες μακρινοί πλανήτες με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης, ο δρ. Χάουαρντ Σμιθ πιστεύει ότι έχουν τόσο εχθρικό περιβάλλον που αποκλείεται να υπάρχουν συνθήκες για την δημιουργία ζωής όπως την ξέρουμε. «Ακόμη και αν υπάρχουν εξωγήινοι, είναι σχεδόν αδύνατον να έρθουμε σε επαφή μαζί τους», λέει.
Μέχρι τώρα, αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει 500 πλανήτες σε άλλα ηλιακά συστήματα, και πιστεύουν ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια ακόμη. Αλλά ο δρ. Σμιθ τονίζει ότι πολλοί από αυτούς τους πλανήτες είναι είτε πολύ κοντά στον ήλιο τους, ή πολύ μακριά από αυτόν, κάτι που σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες στην επιφάνειά τους είναι τόσο ακραίες που αποκλείεται να επιτρέπουν την ανάπτυξη ζωής.
Άλλοι πλανήτες έχουν ακανόνιστες τροχιές οι οποίες προκαλούν τεράστιες μεταπτώσεις στη θερμοκρασία αποκλείοντας την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή.
«Υπάρχουν ελάχιστα ηλιακά συστήματα ή πλανήτες σαν τον δικό μας. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ απίθανο να υπάρχουν άλλοι πλανήτες αρκετά κοντά μας με εξωγήινη ζωή», λέει ο δρ. Σμιθ.
Άλλοι επιστήμονες δεν συμφωνούν μαζί του. Μόλις τον περασμένο μήνα, ο καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ είπε ότι το γεγονός πως υπάρχουν δισεκατομμύρια γαλαξίες καθιστά εντελώς λογική την υπόθεση ότι υπάρχουν άλλες μορφές ζωής στο Σύμπαν.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου υπολόγισαν προσφάτως ότι εξωγήινοι μπορούν να ζουν σε τουλάχιστον 40.000 άλλους πλανήτες. Αλλά ο δρ. Σμιθ πιστεύει ότι αυτές οι εκτιμήσεις είναι πολύ αισιόδοξες.
«Οι ελπίδες για επαφή είναι περιορισμένες σε μια μικρή περιοχή γύρω από την Γη, σε απόσταση 1.250 ετών φωτός από τον πλανήτη μας, όπου εξωγήινοι θα είναι σε θέση να λάβουν τα μηνύματά μας ή να μας στείλουν δικά τους», λέει.
Πηγή: pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.