Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Τριπλασιάστηκε η ισχύς των φωτοβολταϊκών στη χώρα

Τριπλασιάστηκε η ισχύς των φωτοβολταϊκών στη χώρα
Σημαντική η περσινή χρονιά για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας...



Χρονιά σημαντικής ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ήταν το 2010, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία δωδεκαμήνου του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ).

Είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη χρονιά τριπλασιάστηκε η ισχύς των φωτοβολταϊκών που λειτουργούν ανά την Ελλάδα, ενώ η ισχύς των αιολικών πάρκων έσπασε το φράγμα των 1000 μεγαβάτ. Η δε ενέργεια που παρήχθη από το σύνολο των μονάδων ΑΠΕ (εκτός από τα μεγάλα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ) ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 3000 γιγαβατώρες, από 2750 το 2009.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ:

-Τα φωτοβολταϊκά, από 46 μεγαβάτ το Δεκέμβριο του 2009 έφθασαν στο τέλος του 2010 στα 153 ενώ η συμβολαιοποιημένη ισχύς (από μονάδες που θα τεθούν σχετικά σύντομα σε λειτουργία) ξεπερνά τα 600 MW.

-Τα αιολικά αυξήθηκαν με χαμηλότερο ρυθμό, από 916 σε 1039 MW.

-Τα μικρά υδροηλεκτρικά από 182 σε 196 και οι μονάδες βιοαερίου ουσιαστικά παρέμειναν στάσιμες στα 41 MW.
http://24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.