Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Οι Ομογενείς της Αλεξάνδρειας επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα


Σύσκεψη με την ελληνική παροικία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Αλεξάνδρεια στην οποία παραβρέθηκε ο Ελληνας πρόξενος Γιώργος Διακοφωτάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποδημου Ελληνισμού Στέφανος Ταμβάκης, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινοτητας Αλεξάνδρειας Γιάννης Σιόκας και εκπρόσωποι σωματείων και ελληνικών φορέων.

Κατά τη σύσκεψη αυτή που κράτησε μιάμιση ώρα εκατό από τους εξακόσιους Ελληνες που διαμένουν στην Αλεξάνδρεια εξέφρασαν την επιθυμία τους να επαναπατριστούν στην Ελλάδα ζητώντας από τις ελληνικές αρχες να διαθέσουν αεροπλάνο για τη μεταφορά τους.
Η ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας αποφάσισε να διαθέσει το ελληνικό Κανισκέρειο Γηροκομείο για να διαμείνει όποιος αισθάνεται ανασφάλεια απο τα δραματικά γεγονότα που εξελίσσονται στην Αίγυπτο.
Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας κ.Σιόκας δήλωσε στο ΑΠΕ ότι όποιος Ελληνας το επιθυμεί, μπορεί να περάσει εκεί τις επόμενες ημέρες και η κοινότητα θα του παράσχει στέγη, τροφή, γιατρούς και έναν ασφαλή χώρο για να μείνει μέχρι να περάσει η κρίση στην Αίγυπτο.
Επίσης οι πάροικοι της Αλεξάνδρειας δημιούργησαν μεταξύ τους μια τηλεφωνική αλυσίδα για να υπάρξει αλληλοενημέρωση από τον έναν πάροικο στον άλλο. Επίσης καθόρισαν ως τηλέφωνο για επείγουσα ανάγκη το τηλέφωνο του γ.γ. της κοινότητας Δημήτρη Παπαστεφάνου (0123412669). Σε αυτό το τηλέφωνο βάζοντας το πρόθεμα 002 μπορεί οποιοσδήποτε και από την Ελλάδα να επικοινωνεί και να μαθαίνει νέα από τους οικείους του στην Αλεξάνδρεια.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να κλείσουν τα ελληνικά σχολεία τουλάχιστον για μια εβδομάδα μέχρι νεωτέρας.
Το Ελληνικό Προξενείο Αλεξάνδρειας σήμερα παρέμεινε ανοιχτό, ενώ αύριο ανοίγει και το ελληνικό προξενείο στο Κάιρο.
Οπως μας δήλωσαν και από την ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο οι ελληνικές διπλωματικές αρχές συστήνουν σε όλες τις ελληνικές οικογένειες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση.
Χαρακτηριστική είναι η επιθυμία πολλών Ελλήνων του Καΐρου, που επικοινώνησαν με το ΑΠΕ, να επαναπατριστούν. Ηδη οι πτήσεις από Κάιρο προς Αθήνα είναι υπερπλήρεις και πολλοί είναι αυτοί που έμειναν έξω από τα αεροπλάνα καθώς δεν υπήρχαν θέσεις.
Πηγή: ΑΠΕ
http://www.newscode.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.