Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Η Μόσχα περιμένει απάντηση από το ΝΑΤΟ


Το πρόβλημα αυτό βρέθηκε στο κέντρο της συνάντησης του Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκόζιν. Η εφημερίδα "Ροσίησκαγια γκαζέτα" αναδημοσίευσε τα λόγια του Μεντβέντεφ, ο οποίος είπε ότι «περιμένουμε από τους νατοϊκούς εταίρους μας άμεση και ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση: «Πού βλέπουν τη θέση της Ρωσίας στο νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας;» Σε οποιαδήποτε περίπτωση είτε είμαστε μαζί με το ΝΑΤΟ, είτε να βρούμε ξεχωριστά αντάξια απάντηση στο πρόβλημα που υπάρχει».

Σε σχέση με αυτό ο πρόεδρος παρατήρησε ότι σε περίπτωση που δεν θα επιτευχθεί συμφωνία με τη Συμμαχία, η Ρωσία να αναγκαστεί να πάρει στο μέλλον μιά σειρά δυσάρεστες αποφάσεις σχετικά με την ανάπτυξη της πυρηνικής πυραυλικής μονάδας κρούσης. Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν,- γράφει η εφημερίδα, είπε σχετικά με αυτό ότι είναι πρόωρα ακόμα να μιλάμε για τέτοια προληπτικά μέτρα μιά και συνεχίζεται η ανάλυση της κατάστασης. Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, αναφερόμενος στη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις απόψεις που εκφράζονται στην ίδια την Συμμαχία, παρατήρησε ότι εκεί υπάρχουν τόσο γνωστοί, με κύρος οπαδοί της ρωσικής ιδέας, όσο και αρκετοί επίσης με κύρος αντίπαλοί της.***
Η Επιτροπή Ανάκρισης της Ρωσίας σταμάτησε την ποινική δίωξη κατά του πρώην συνιδιοκτήτη της ρωσικής εταιρείας «Ευρωσέτ» Ευγκένι Τσιτσβάρκιν. Η εφημερίδα "Κομσομόλσκαγια πράβντα" υπενθυμίζει ότι ο Τσιτσβάρκιν εδώ και δύο χρόνια ζει οικογενειακώς στη Μεγάλη Βρετανία. Τον Ιανουάριο του 2009 τον κατηγόρησαν για απαγωγή ανθρώπου και εκβίαση. Αργότερα η κατηγορία αυτή ανακατατάχθηκε σε κατηγορία συνεργασίας. Οι πρώην του συνάδελφοι και οι υποτιθέμενοι συνδράστες του έχουν αθωωθεί πλήρως από το Δικαστήριο. Η εφημερίδα "Ροσίησκαγια γκαζέτα" παρατήρησε ότι διαμορφώθηκε κάπως παράλογη κατάσταση: στη Βρετανία εξακολουθούν να εξετάζουν την απαίτηση της Μόσχας για την έκδοση του Τσιτσβάρκιν. Για αυτό τον λόγο ακριβώς ο Τσιτσβάρκιν προς το παρόν δεν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στη Ρωσία,- σημείωσε η εφημερίδα "Κομμερσάντ".
***
Η "Ενωμένη Ρωσία" απομακρύνθηκε από τη συζήτηση γύρω από την ταφή της σωρού του Βλαντίμιρ Λένιν,- γράφει η εφημερίδα "Κομσομόλσκαγια πράβντα". Ο Α΄αντιπρόεδρος της Κρατικής Ντούμας από την κοινοβουλευτική ομάδα του μεγαλύτερου ρωσικού κόμματος Ολέγκ Μορόζοφ ανακοίνωσε ότι η ηγεσία του κόμματος δεν συζήτησε αυτό το θέμα σε καμιά μορφή, ούτε και σε κανένα επίσημο επίπεδο. Υπάρχει μόνο η γνωστή πρωτοβουλία ενός ξεχωριστού και συγκεκριμένου βουλευτή, μέλους του κόμματος. Γίνεται λόγος για τον Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ο οποίος τις παραμονές της 87ης επετείου του θανάτου του σοβιετικού ηγέτη (στις 21 ιανουαρίου) έθεσε το πρόβλημα για την ταφή της σωρού του. Στις σελίδες του τύπου αναπτύχθηκε για άλλη μια φορά αρκετά εντατική πολεμική και η "Ενωμένη Ρωσία" δημιουργήσε ειδικό πόρταλ για ψηφοφορία με την επωνυμία «Γκουντμπάι, Λένιν». Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας στη δημοσκόπηση πήραν μέρος σχεδόν 270 χιλιάδες άνθρωποι από τους οποίους περίπου το 70% υποστήριξαν την ιδέα της ταφής του Λένιν. Σήμερα, απ’ ότι φαίνεται, η πολεμική εκμηδενίστηκε, όμως αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι δεν θα ξαναξεσπάσει τις παραμονές της νέας επετείου του Λένιν, -γράφει συμπεραίνοντας η "Κομσομόλσκαγια πράβντα".


ruvr.ru
http://greeknation.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.