Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Απόβαση του ΝΑΤΟ στην Αίγυπτο, με συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, για την προστασία των πετρελαιοπηγών!



Διάσπαρτη με πετρελαιοπηγές είναι η χώρα του Μουμπάρακ, ο οποίος όπως όλα δείχνουν πήρε το πούλο.


Η ύπαρξη των πετρελαιοπηγών και ο κίνδυνος να πέσουν στα χέρια τραλαμένων ανταρτών, προκαλεί απανωτά εγκεφαλικά στο αμερικανικό Πεντάγωνο, στη CIA, στο ΝΑΤΟ και φυσικά στο εγχώριο υπ Εθνικής Άμυνας,  που παρακολουθεί τις τουρκικά υποβρύχια να  κόβουν βόλτες έξω από το κόλπο της Βουλιαγμένης και να τσιμπάνε το μάγουλο της πολιτικής ηγεσίας.

Οι Αμερικανοί συμμαχοί μας έχουν ζητήσει από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και ιδιαίτερα το Πολεμικό Ναυτικό, να βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο απόβασης στην Αίγυπτο με σκοπό τη προστασία των πετρελαιοπηγών.

Σημείωση> Και το κόμμα του Μουμπάρακ στη Σοσιαλιστική Διεθνή του Γιώργου ανήκει-χαμός!
Στο μεταξύ ο Μουμπάρακ επιχείρησε να διορίσει στη θέση του, τον Αιγύπτιο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών  Ομαρ Σουλεϊμάν-στη φωτό με την Ισραηλινή συνάδελφό του Τζίπι Λίβνι- και σίδηρο «δεξί χέρι» του Χόσνι Μουμπάρακ.
Πρόκειται για μια κίνηση με ιδιαίτερα συμβολική σημασία, αφού ο αντιπρόεδρος είναι ο ντε φάκτο διάδοχος του προέδρου – αυτή τη θέση άλλωστε κατείχε και ο ίδιος ο Μουμπάρακ προτού αναλάβει την εξουσία το 1981. Για αυτό και οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές έσπευσαν να την ερμηνεύσουν ως επιβεβαίωση του ότι ο 82χρονος πρόεδρος, μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή, έχει ήδη αποφασίσει να μην συμμετέχει στις εκλογές του ερχόμενου Σεπτέμβρη, αφήνοντας τα ηνία της χώρας στον Σουλεϊμάν.
Ο 74χρονος Σουλεϊμάν είναι άλλωστε ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα της σύγχρονης Αιγύπτου- όντας ο «εγκέφαλος» των συστηματικών διώξεων της αντιπολίτευσης, ισλαμιστικής και μη, αλλά και επικεφαλής των μυστικών συνομιλιών με τους Παλαιστινίους και το Ισραήλ, και βέβαια έμπιστος της Ουάσιγκτον. Είναι επίσης βετεράνος των πολέμων του 1967 και του 1973, και – το κυριότερο θεωρείται πως διαθέτει την υποστήριξη της στρατιωτικής ηγεσίας. Την πρωθυπουργία θα αναλάβει μάλλον ο πρώην πτέραρχος Αχμαντ Σαφίκ, ο οποίος μέχρι χτες το πρωί ήταν υπουργός πολιτικής αεροπορίας. 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2011/01/blog-post_2546.html#ixzz1CXsxG8pl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.