Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ

wladimir-putin-przyleci-dzis-do-polski_1Τη Δευτέρα θα γίνει η ορκωμοσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, που αναλαμβάνει ξανά πρόεδρος της Ρωσίας μετά την τελευταία νίκη του στις εκλογές. Με 30 κανονιοβολισμούς της Πυροβολαρχίας του Κρεμλίνου, η Ρωσία το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Αθήνας), θα χαιρετίσει τη νέα εμφάνισή του ως προέδρου στην κεντρική πύλη της Κόκκινης Πλατείας, καθώς ο ίδιος θα επιθεωρήσει το Προεδρικό Σύνταγμα - ιδρύθηκε το 1936 - που θα παρελάσει ενώπιόν του.

Στο τέλος της επιθεώρησης θα ηχήσουν επί 90 δευτερόλεπτα οι καμπάνες της Μεγάλης Πύλης Ιβάν του Κρεμλίνου. Θα έχει προηγηθεί η ορκωμοσία του νέου προέδρου στη μεγάλη αίθουσα του Κρεμλίνου παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ιεραρχίας της Ρωσίας και του ξένου διπλωματικού σώματος. Κατά την είσοδό του στην αίθουσα μεγάλη ορχήστρα υπό τον αρχιμουσικό Αντον Ορλόφ θα εκτελέσει εμβατήρια του Τσαϊκόφσκι και ευθύς μετά την ορκωμοσία η μεγάλη μεικτή 180μελής χορωδία συνοδεία στρατιωτικής μπάντας θα ψάλει τον εθνικό ύμνο και σε συνέχεια θα εκτελέσει το «Δόξα» από όπερα του Γκλίνκα.
Εχουν προσκληθεί στην όλη τελετή της ορκωμοσίας 4.500 άτομα, οι μισοί από τους οποίους έχουν πρόσκληση και στη μεγάλη δεξίωση που θα δοθεί στις πέντε συνεχόμενες «αυτοκρατορικές» αίθουσες του Κρεμλίνου.Το μενού, σύμφωνα με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην προεδρική ιστοσελίδα, περιλαμβάνει «προϊόντα αποκλειστικά της ρωσικής γης, θάλασσας και ποταμών» - οξύρρυγχο, αλαντικά, λαχανικά και κρασιά του ρωσικού νότου.
 http://www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.