Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ηφαίστεια έτοιμα να εκραγούν δεκάδες κράτη

Το «ηφαίστειο» εξερράγη στη Τυνησία. Αιματηρό ξέσπασμα της λαϊκής οργής για την ανεργία και τις αυξήσεις των τιμών σε τρόφιμα και καύσιμα.
Συγκρατήστε καλά αυτούς τους δύο παράγοντες. Θα είναι οι γενεσιουργικές αιτίες των μεγάλων αλλαγών που έρχονται να ανατρέψουν το γεω-πολιτικοκοινωνικό σύστημα όπως το έχουμε γνωρίσει στη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εποχή.
Τέτοιας έντασης συγκρούσεις κρύβουν βαθύτερα αίτια. Μια τυχαία (;) σπίθα όμως θα αρκεί σε δεκάδες κράτη , για να σημειώνονται λαϊκές εξεγέρσεις που όμοιες τους δεν έχουμε γνωρίσει .
Στην Τυνησία όλα άρχισαν ξαφνικά μέσα Δεκεμβρίου, όταν ένας 25άρης άνεργος πτυχιούχος αυτοπυρπολήθηκε απελπισμένος γιατί του απαγόρευσαν να πουλά λαχανικά στους δρόμους.
Αναμένεται ότι η σπίθα θα πεταχτεί και στα γειτονικά κράτη Μαρόκο και Αλγερία, όπου ο κόσμος ζει πάμπτωχος στην ….πλούσια χώρα του. Στην Αλγερία σε λιγότερο από τρεις μήνες η τιμή της ζάχαρης ανέβηκε 80%, του λαδιού 20%, ενώ της σαρδέλας 58%!
Οι γεωπολιτικές και κοινωνικές αλλαγές δεν θα μπορέσουν θα αποφευχθούν από την στιγμή που η τιμή του αργού σπάσει το φράγμα των 100 δολαρίων το βαρέλι.
Μετά τον λαϊκό ξεσηκωμό σε πολλά κράτη, τίποτε δεν θα είναι όπως πρώτα…
http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.