Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Έφτασε σήμερα το πρωί το πλωτό γεωτρύπανο Noble Energy στο οικόπεδο 12


ImageΈφτασε σήμερα το πρωί το πλωτό γεωτρύπανο Ηomer Ferrington της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy International στο σημείο της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που η εταιρεία θα πραγματοποιήσει τις γεωτρήσεις.

Από το μεσημέρι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την σταθεροποίηση του γεωτρύπανου οι οποίες υπολογίζονται να διαρκέσουν δύο με τρεις μέρες. Όπως εκτιμάται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και πιθανό τη Δευτέρα αναμένεται να είναι έτοιμη η Noble για την έναρξη της πρώτης γεώτρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα χρειαστούν 70-90 ημέρες από την στιγμή που θα ξεκινήσει η γεώτρηση για να υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα, οπότε ακόμα και πριν από το τέλος του χρόνου η κυπριακή κυβέρνηση θα γνωρίζει την κρύβεται στο οικόπεδο «Αφροδίτη».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.