Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ.

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ


Οι δύο εικόνες που βλέπετε, δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ της Ελευθεροτυπίας το 2001, λίγες μέρες πριν την επίθεση τους δίδυμους πύργους της Ν.Υόρκης (είναι αλήθεια, δεν είναι "μούφα").
Όπως είναι φυσικό, εξάπτουν τη φαντασία, αφού.... απεικονίζουν τους δίδυμους πύργος του WTC, αεροπλάνα και η λεζάντα στη δεύτερη, 2 μέρες πριν την επίθεση έλεγε "τρέξε για να σωθείς" .
Ας δούμε...δύο -τελείως διαφορετικά- σενάρια, που αναπτύσσονται σε δύο άρθρα:
(σημείωση: στην εικόνα η ημερομηνία δεξιά είναι λάθος: το σωστό είναι 9.9.2011)

1.Το πρώτο είναι στο "Ελληνοκρατείν" και κινείται στο μοτίβο της "συνομωσιολογίας" με ή χωρίς ειαγωγικά. Λέει:
Οι δύο αυτές εκπλητικές, για το θράσος τους, εικόνες εδημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "'Εψιλον" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" στις 26 Αυγούστου και 9 Σεπτεμβρίου του 2001. Λιγότερο από μήνα πριν την καταστροφή των δύο πύργων. Είναι ΦΟΒΕΡΕΣ!!! Τα αεροπλάνα (δύο), οι δίδυμοι πύργοι, ο ήλιος που παραπέμπει σε έκρηξη! Όλο το αποτρόπαιο σκηνικό! Και οι λεζάντες!!! Άσχετες προς οποιοδήποτε κείμενο (;;;;;), θρασύτατα προκλητικές στην προφητικότητα τους!
Τι έλεγαν οι λεζάντες στο περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ:
-στις 26 Αυγούστου : Να είσαι έτοιμος! Έρχεται δηλαδή το κακό.
στις -9 Σεπτεμβρίου: Δύο ημέρες πριν το κακό. Τρέχα να σωθείς!!
Τι συμβαίνει εδώ; Γιατί δεν επενέβη ο εισαγγελεύς; Γιατί κανείς δεν μιλά;
Όταν από τηλεοράσεως, ηρωτήθη άνθρωπος της εφημερίδας για τις εικόνες, απήντησε: Είναι κακό να κάνει κάποιος τζόκινγκ στη Νέα Υόρκη;
Να επέμβη ο εισαγγελευς όχι μόνον για το πώς εγνώριζε η εφημερίδα, αλλά και διότι θεωρούν χαχόλους τους Έλληνες.

2. Η απάντηση έρχεται από ένα άρθρο της Ελευθεροτυπίας που υπογράφει ο "ΙΟΣ", της 18/10/2004.
Λέει ο "ΙΟΣ":
Διαβολικές συμπτώσεις
Στα χνάρια του Γιώργου Καρατζαφέρη οι αποκαλύψεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου
Εξέπληξε και πάλι το πανελλήνιο ο τηλεσόουμαν Τριανταφυλλόπουλος. Αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε στα εύκαμπτα κουταλάκια και την τηλεπάθεια των ηλεκτρικών συσκευών ούτε περιορίστηκε στα εξώγαμα δημοτικών αρχόντων της επαρχίας. Η έρευνά του την περασμένη Κυριακή πήγε ακόμα πιο βαθιά. «Αποκάλυψε» δύο γραφικά σκίτσα από το «Εψιλον» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» (26/8/2001 και 9/9/2001), τα οποία εμφάνισε ως «προφητικά» για την επίθεση στους δίδυμους πύργους το 2001.
Το κακό είναι ότι την ίδια έμπνευση με τον Μάκη την είχε εγκαίρως, δηλαδή πριν από τρία χρόνια, ο άνθρωπος που έχει αναγάγει τη συνωμοτική θεωρία σε πολιτική πράξη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Βέβαια και εκείνος δεν είχε κάνει καμιά ανακάλυψη. Είχε απλώς εκμεταλλευτεί ένα χιουμοριστικό πικρό σχόλιο του Χρήστου Μιχαηλίδη, ο οποίος πρόβαλε από τη στήλη του στην «Ε» (14/9/01) το σκίτσο του "Εψιλον" της 9/9/01 με το ερώτημα πώς δεν έχουν ακόμα επέμβει οι αμερικανικές υπηρεσίες μέσα στο κλίμα υστερίας εκείνων των πρώτων ημερών μετά το χτύπημα. «Αλίμονό μας», έγραφε ο Μιχαηλίδης, «εάν πέσει στα χέρια των Αμερικανών το προηγούμενο τεύχος του "Εψιλον"». Και περιέγραφε τη γραφιστική σύνθεση: «(βλέπετε) τους δίδυμους πύργους του Μανχάταν και δύο αεροπλάνα, το ένα από αριστερά και το άλλο από δεξιά, να περνούν ξυστά ή και να κατευθύνονται πάνω τους. Με τη σχιζοφρένεια που επικρατεί ανάμεσα σε εκείνους στην Αμερική που ζητούν εκδίκηση εδώ και τώρα, άντε να εξηγήσεις στον οργισμένο πράκτορα που ενδέχεται να καταπλεύσει στα γραφεία μας, ότι "ξέρετε, κύριε, αυτό το γράφημα το έφτιαξε ένα δικό μας παιδί (ο Κώστας Αγγελετάκης) που το όνειρό του είναι να επισκεφθεί το Μανχάταν και, εκεί γύρω, να κάνει τζόκινγκ"».

Και το μεν FBI και η CIA ευτυχώς δεν ενδιαφέρθηκαν, τσίμπησε όμως ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να τσαλαβουτήσει στον πανικό και την ακατάσχετη φημολογία εκείνων των ημερών. Για την υπόθεση έχουμε γράψει στις 28/10/01 («Ειδήσεις στην ομίχλη»), όπου συγκεντρώναμε όλες τις «εμπιστευτικές» πληροφορίες, τις φήμες και τις εξωφρενικές υποθέσεις που διαδίδονταν τότε ανά την υφήλιο. Ο κ. Καρατζαφέρης επικέντρωσε την προσοχή του σε δύο υποθέσεις. Η πρώτη είναι τα σκίτσα του «Ε» και η δεύτερη η γνωστή τερατολογία ότι οι «Εβραίοι της Νέας Υόρκης είχαν ειδοποιηθεί για το χτύπημα και γι' αυτό δεν πήγαν στους πύργους».
Για τα σκίτσα έκανε ο Λαάρχης ειδική εκπομπή (20/9/01), αλλά τα φιλοξένησε και πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα του (22-23/9/01). Με τίτλο «Προ-κήρυξη στην Ελευθεροτυπία» και υπέρτιτλο «Στην αγαπημένη εφημερίδα των τρομοκρατών η μεγάλη πρωτιά», ο Καρατζαφέρης αναφέρει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ερευνούν δήθεν την υπόθεση και ότι «η ερμηνεία των σχεδιαγραμμάτων απομακρύνεται από τη θεωρία της 'συμπτώσεως' λόγω της ιδιόμορφης ιδεολογικοπολιτικής γραμμής ορισμένων συντακτών της 'Ε'».
Και τώρα (17/10/04) την ίδια ξαναζεσταμένη ιστορία μας τη σερβίρει η εκπομπή τουAlter «Κίτρινος Τύπος», με τη σφραγίδα του κορυφαίου Ελληνα ρεπόρτερ. Εκεί να δεις συμπτώσεις.
- Οπως ο Γιώργος, έτσι κι ο Μάκης περιορίζεται να δείξει το σκίτσο και αφήνει τον τηλεθεατή με την απορία. Δεν κάνει τον κόπο να δείξει όλη τη σειρά των ανάλογων σκίτσων σε περασμένα τεύχη του «Ε» που έχουν ως μόνιμο στοιχείο στο φόντο τους δύο αεροπλάνα και τον ήλιο.
- Οπως ο Γιώργος, έτσι και ο Μάκης αναφέρει ότι το σκίτσο δείχνει τα αεροπλάνα να πέφτουν στους πύργους. Δεν διανοείται ότι πρόκειται για απλή εναέρια κυκλοφορία.
- Οπως ο Γιώργος έτσι και ο Μάκης επισημαίνει τη θέση του ήλιου στο σκίτσο, αναφέροντας ότι είναι πρωί, όπως το πραγματικό γεγονός.
- Οπως ο Γιώργος, έτσι και ο Μάκης μιλά για «συμπτώσεις». Αφήνει όμως ένα μεγάλο υπονοούμενο, το οποίο συμπληρώνουν οι καλεσμένοι του, παρασυρμένοι από τη σπουδαία «αποκάλυψη».
Αυτές οι συμπτώσεις έχουν πολλά να πουν για την ποιότητα της δημοσιογραφικής έρευνας των δύο έμπειρων δημοσιογράφων (και τηλεοπτικών σταρ), αλλά ο Μάκης ξεπερνά το δάσκαλό του. Ο ήλιος, κατά τον Μάκη, μπορεί να συμβολίζει και την έκρηξη: «Δείτε έναν ήλιο εκτυφλωτικό, γιατί μπορεί να παραπέμπει σε μια έκρηξη, ένα μπαμ». Και παρακάτω: «Τα αεροπλάνα πέφτουν στους δίδυμους πύργους και δίπλα ένας ήλιος εκτυφλωτικός, ένα μπαμ, μια έκρηξη». Για να μη μείνει καμιά αμφιβολία ότι το σκίτσο συνδέεται με την επίθεση, επιδίδεται και σε μια σειρά αριθμητικών συλλογισμών. Μετράει τις τρύπες στο παράθυρο του σκίτσου και διαπιστώνει ότι είναι τόσες όσες και οι ημέρες που χωρίζουν τη δημοσίευση από το συμβάν. Και συνεχίζει: «Στο δεύτερο σκίτσο, αν κρύψουμε αυτά τα δύο σημεία, φαίνεται ένας ωροδείκτης που δείχνει 8:30, την ώρα που έπεσαν τα αεροπλάνα». Αλλά οι αριθμητικές παρατηρήσεις δεν στερεύουν: «Είναι δημοσιευμένο στη σελίδα 65 του περιοδικού, δηλαδή 6+5=11. Το τεύχος του 'Εψιλον' είναι το 542 (5+4+2=11), η δε ημερομηνία του τεύχους 26 Αυγούστου 2001, δηλαδή 2+6+2+1=11». Μ' άλλα λόγια, στο «κόλπο» δεν είναι μόνο ο δημιουργός, αλλά και οι υπεύθυνοι του «Ε» και της «Ελευθεροτυπίας» που το τοποθέτησαν στο κατάλληλο τεύχος!
Επιφωνήματα θαυμασμού από το πάνελ συνοδεύουν τις αριθμητικές αυτές «αποκαλύψεις». Βέβαια, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος έχει την ευστροφία να αποδίδει σε άλλους την μπουρδολογία. Ο ίδιος δεν υιοθετεί αυτά τα συμπεράσματα! «Αναζήτησα φίλους Αραβες, οι οποίοι δίνουν σημασία στο συμβολισμό των εικόνων και αυτοί μου τα είπαν».
eglimatikotita.gr

Το είδαμε εδώ

http://e-rodios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.