Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Φέτος τελικά το "ποθούμενο";Κάποτε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, έφτασε στο ορεινό χωριό της Φωκίδας «Δάφνος».

Εκεί λοιπόν, μεταξύ των άλλων, όπως μας το έχουν μεταφέρει οι παλαιότεροι, επανέλαβε τη γνωστή προφητεία
«Θα έρθει (το Ποθούμενο) όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί».Κάποιος όμως χωρικός που δεν κατάλαβε τι ακριβώς εννοούσε ο Πατροκοσμάς, του ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις και τότε ο Άγιος του είπε:
«Θάρθουν δυο χρονιές η μια πίσω από την άλλη που τα ξεροπάλουκα του Μάρτη θα μείνουν στη θέση τους και το γιόμα του φεγγαριού θα κάνει τους παπικούς να γιορτάσουν το Πάσχα αντάμα με το δικό μας. Γράψτε το για να το βάλουν σημάδι τα τρισεγγόνια σας και να ξεύρουν πότε σιμώνουν τούτα που σας λέγω» . 
Η προφητεία είναι άγνωστη στους πολλούς αλλά ξεκάθαρη στην ερμηνεία της!

Σημείωση 1η:
Τον περσινό αλλά και το φετινό Μάρτιο δεν έκανε και τίποτα το ιδιαίτερο από καιρικά φαινόμενα! 1-2 μέρες με λίγο κρύο φέτος ενώ πέρσι καθόλου και καλοκαιρία όλες τις μέρες!
Τα παλιά τα χρόνια όμως έκανε πολλές μέρες με έντονα φαινόμενα και πολύ κρύο!

Σημείωση 2η:
Το Πάσχα με τους Καθολικούς, συνέπεσε πολλές φορές μαζί. Δύο συνεχόμενες χρονιές όμως, συνέπεσε μόνο το 2010 και 2011! ! ! !

Τα συμπεράσματα δικά σας...

http://oafypnistis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.