Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο


Με αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Αιγαίο κλιμακώνει η Άγκυρα την ένταση που έχει δημιουργήσει τις τελευταίες εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα η Τουρκία στην αναγγελία της προσδιορίζει μια περιοχή νοτίως του Καστελορίζου , το μεγαλύτερο μέρος της οποίας βρίσκεται μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα όπου το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο «Bergen Surveyor» θα πραγματοποιήσει έρευνες το χρονικό διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου.

Η ελληνική αντίδραση ήταν άμεση με έντονο διάβημα και την επίδοση διαμαρτυρίας από τον πρεσβευτή μας στην Άγκυρα. Παράλληλα η πρεσβεία μας στο Όσλο ανέλαβε να ενημερώσει τις αρμόδιες νορβηγικές αρχές αλλά και την ναυτιλιακή εταιρία στην οποία ανήκει το ερευνητικό σκάφος για τις θέσεις της Ελλάδας και την παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας.
Οι εξελίξεις βέβαια μόνο προβλέψιμες δεν μπορεί να είναι περάν της αναμενόμενης απόρριψης του ελληνικού διαβήματος από την τουρκική κυβέρνηση.
Δείτε τη θέση του νορβηγικού πλοίου τώρα (εδώ) (κάντε zoom out για να δείτε την απόσταση από Κύπρο και Καστελόριζο).
ptisidiastima

http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.