Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιες εκλογές; Πάμε για παράδοση εξουσίας


Ποια συγκυβέρνηση και ποιες εκλογές; Δεν θα προλάβουν. Παρά τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν, και μάλιστα με ονοματεπώνυμο, για μεγαλόσχημους νεοδημοκράτες που φοβούνται την αντιμνημονιακή πολιτική του Σαμαρά και επιζητούν λύσεις συνεργασίας με το Παπανδρεϊκό καθεστώς…
Παρά το γεγονός, ότι υπάρχουν φωνές μέσα στο ίδιο το Πασόκ, από κάποιους που αντιλαμβανόμενοι τον επερχόμενο εκλογικό του διασυρμό, σπεύδουν να διαχωρίσουν τα θέση τους…

Παρά την ξαφνική επανεμφάνιση κάποιων αποστασιοποιημένων της ΝΔ, που βλέπουν την σαρωτική επέλαση Σαμαρά, και τώρα δηλώνουν παρών…Παρά όλα αυτά, που προϊδεάζουν εκλογές, δεν πιστεύω πως θα προκάνουμε.
Μάλιστα, το όλο κλίμα μου έφερε στο νου τις τελευταίες ημέρες της χούντας, η οποία μόλις βρήκε τα σκούρα, στράφηκε στους πολιτικούς, προκειμένου να αναλάβουν αυτοί, και να φέρουν ξανά τη χώρα στα ίσα της, συμμαζεύοντας τα ασυμμάζευτα.
Κάτι περίεργες δηλώσεις λοιπόν για συγκυβέρνηση, κάτι άλλες για αλλαγή πρωθυπουργού, και πάει λέγοντας, και μάλιστα από υψηλόβαθμους υπουργούς, κάτι τέτοιο μου λένε.
Είναι σαν να δημιουργείται κλίμα, όχι εκλογών, αλλά απλής παράδοσης της εξουσίας. Σε αντίθεση όμως με τους χουνταίους, οι σημερινοί είναι και εγωιστές, οπότε δύσκολα θα πουν το «ελάτε να αναλάβετε». Ντρέπονται. Γι αυτό και το πάνε λάου λάου.
Και μια παράδοση της εξουσίας μπορεί να τους βολεύει περισσότερο από τις εκλογές. Στις οποίες, αν κρίνω από τις δικές μου προσωπικές «δημοσκοπήσεις», το Πασόκ δεν παίρνει πάνω από 15%, επίπεδα 1974 δηλαδή… με τους μισούς και πλέον βουλευτές του να πηγαίνουν για οριστική αγρανάπαυση.
Λέτε λοιπόν να έχουμε για πρώτη φορά τα τελευταία 35-40 χρόνια, αλλαγή κυβέρνησης χωρίς εκλογές;
Δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο, εδώ που μας φτάσανε οι «νεοφιλελεύθεροι σοσιαλιστές»….

antinews

http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.