Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ισραήλ ζητά 'αεροπορικές διευκολύνσεις' στην Ελλάδα


Ενώ η διεθνής κοινότητα απευθύνει έκκληση για ηρεμία, οι εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας μεγεθύνονται καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών εισέρχονται σε μια νέα διάσταση.
Το εβραϊκό κράτος ζήτησε από την Ελλάδα να επιτρέψει τη στάθμευση ισραηλινών μαχητικών αεροπλάνων σε αρκετές στρατιωτικές βάσεις, φοβούμενοι ότι η Τουρκία ενδέχεται να επιτεθεί στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την ελληνική εφημερίδα ‘Καθημερινή’, το Ισραήλ προκειμένου να αναπτύξει τα αεροπλάνα του ζήτησε το νησί Μεγίστη (Καστελόριζο), το οποίο βρίσκεται κοντά στην τουρκική ακτή και μια περιοχή στην νότια Κύπρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η πρόταση του Ισραήλ δημιούργησε διαφωνίες μέσα στην κυβέρνηση Παπανδρέου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τελική απάντηση.

Πηγή: Канал 5

http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.