Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κατεβαίνει το γεωτρύπανο στο «οικόπεδο 12», φωνάζουν οι Τούρκοι

Στην πλατφόρμα μεταφέρθηκαν το περασμένο Σάββατο από την Χάιφα καύσιμα για σκοπούς λειτουργίας του τρυπανιού.
Λευκωσία: Το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Noble energy άρχισε να κατεβαίνει προς τον βυθό του «οικοπέδου 12», σηματοδοτώντας την ουσιαστική έναρξη των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου.Στην πλατφόρμα μεταφέρθηκαν το περασμένο Σάββατο από την Χάιφα καύσιμα για σκοπούς λειτουργίας του τρυπανιού. Την ίδια ώρα, το νορβηγικό πλοίο, το οποίο έχουν εκμισθώσει οι Τούρκοι για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος, χθες εκινείτο βορείως του Ακάμα κοντά στα τουρκικά παράλια.Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νορβηγικό πλοίο προχώρησε σε πόντιση καλωδίων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πάφου.Όπως εκτιμάται, με βάση και «τα δρομολόγια» που ακολουθεί το πλοίο, σε κάποια στιγμή θα προχωρήσει σε έρευνες εντός της ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου.Στο διπλωματικό πεδίο, η Τουρκία εξαπολύει απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως εάν δεν σταματήσουν οι έρευνες για να ξεκινήσουν μετά τη λύση, τότε «οδηγούμαστε σε λύση δυο κρατών». Την ίδια ώρα, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας υπεύθυνος για κυπριακές υποθέσεις Besir Atalay, ανέφερε ότι αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις και η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε θα σημειωθεί πραγματική κρίση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας «γιατί θα παγώσουμε τις σχέσεις μας με την Ε.Ε.».

εφημ.φιλεύθερος 
http://trikalagr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.