Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Αρίντς προειδοποιεί για πόλεμο την Ελλάδα


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ανέφερε πως στην ένταση που γεννάνε οι μονόπλευρες ενέργειες των Ελληνοκυπρίων στον τομέα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία δεν προτίθεται να πολεμήσει με κανέναν και είπε:
¨Ελπίζω ότι και η απέναντι πλευρά επιδεικνύοντας μια ανάλογη τόλμη δεν θα υποχρεώσει την Τουρκία να κάνει χρήση δύναμης.¨ Ο Αρίντς σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Euronews που εκπέμπει επί 24 ώρες σε 11 γλώσσες (μεταξύ των οποίων και τα τουρκικά) αναφερόμενος στο θέμα της συνεργασίας Ισραήλ και Ν. Κύπρου για εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου είπε:

¨Το θέμα των ερευνών πετρελαίου στην Μεσόγειο δεν αφορά μόνο την Κύπρο και το Ισραήλ. Και οι άλλες χώρες έχουν δικαιώματα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Μια από αυτές είναι η Τουρκία. Όμως το ότι τον τελευταίο καιρό δύο χώρες με τις οποίες έχουμε διαφωνίες και διαφορετικές σκέψεις για κάποια θέματα ενώθηκαν και προβαίνουν σε έρευνες πετρελαίου με τρόπο που θα ανησυχήσει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ πρέπει να έχει μια πολιτική σημασία.
Ο Αρίντς ζήτησε η έναρξη των ερευνών που διεξάγει το Πίρι Ρέις να μην εκληφθεί ως αντίδραση, και τόνισε πως αυτό είναι κάτι που επιτρέπει το διεθνές δίκαιο
Στην συνέντευξη που έδωσε στο Euronews και δημοσιευτεί αύριο ο Αρίντς σχετικά με τα πολεμικά πλοία που βγήκαν στην Μεσόγειο δήλωσε πως ¨Δεν στέλνουμε τα πλοία για να πολεμήσουν. Θα παράσχουν προστασία και θα σταθούνε ενάντια σε οποιαδήποτε επέμβαση που θα είναι παράνομη. Αυτό είναι ένα από τα επιχειρήματα μας για την προστασία των δικαιωμάτων μας. Συνεπώς δεν έχουμε ούτε την πρόθεση ούτε την ανάγκη να κάνουμε πόλεμο ή να καβγαδίσουμε με κανέναν. Ελπίζω ότι και η απέναντι πλευρά επιδεικνύοντας μια ανάλογη τόλμη δεν θα υποχρεώσει την Τουρκία να κάνει χρήση δύναμης.¨

tourkikanea

http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.