Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ουρές στις τράπεζες δημιούργησαν οι φήμες περί χρεοκοπίας



Ουρές στις τράπεζες δημιούργησαν οι φήμες περί χρεοκοπίαςΑυξημένη ήταν η κίνηση τη Δευτέρα στο δίκτυο καταστημάτων των τραπεζών, καθώς...
αρκετοί καταθέτες έσπευσαν να «σηκώσουν» αποταμιεύσεις, καθώς για μία ακόμη φορά διακινήθηκαν ανυπόστατες όπως αποδείχθηκε φήμες περί άμεσης πτώχευσης του ελληνικού δημοσίου.

Παράλληλα, σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε η ζήτηση για θυρίδες, η οποία ωστόσο δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί, καθώς η πληρότητά τους ήδη προσεγγίζει το 100%.


Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει ένα νέο κύμα διαρροών στις καταθέσεις, λόγω της μεταστροφής του κλίματος για την Ελλάδα στις αγορές.


Σύμφωνα με tovima.gr, οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι η ανάκαμψη των σχετικών μεγεθών που καταγράφηκε μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους εξανεμίστηκε μέσα σε μόλις ένα δεκαπενθήμερο.


Όπως είχε αναφέρει πρόσφατα στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Β. Ράπανος έως και το τέλος Αυγούστου είχε καταγραφεί εισροή κεφαλαίων ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Εκτιμάται ότι αυτά τα κεφάλαια έχουν ήδη κάνει «φτερά».

http://24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.