Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τα τρία σενάρια των Ελλήνων στρατηγών!!!ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Ο ΘΑΛΑΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!!



ΛΟΝΔΙΝΟ – Ανταπόκριση:

Κώστας Χαρδαβέλλας

Στο θάλαμο επιχειρήσεων του ελληνικού πενταγώνου στο Χολαργό υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρία σενάρια αντιμετώπισης πιθανού θερμού επεισοδίου με την Τουρκία – η οποία δείχνει να ετοιμάζεται για μια στρατιωτική παρέμβαση στο θέμα της έρευνας για υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο νούμερο 12 της Κύπρου.

Καθώς ο τουρκικός στόλος βρίσκεται ήδη εν πλω αναμένοντας εντολές, πλησίον του Καστελόριζου, για μια δυναμική παρέμβαση στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, στο ελληνικό Πεντάγωνο φτάνουν συνεχώς πληροφορίες για τις τουρκικές κινήσεις από κατασκοπευτικά αεροπλάνα, επανδρωμένα ή μη, της ισραηλινής αεροπορίας.


Δείτε σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτήν την ώρα το νορβηγικό πλοίο, που πραγματοποιεί έρευνες για την Άγκυρα







Στην Κύπρο από χθες το βράδυ ανεπίσημα, έχει αρχίσει κάλεσμα εφέδρων κυρίως του Πυροβολικού και των Καταδρομών ενώ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα οι συστοιχίες αντιαεροπορικών σε όλο το νησί.

Σε επικοινωνία που είχα σήμερα το πρωί εδώ στο Λονδίνο με Βρετανό αξιωματούχο του Φορέιν Όφις, μου εξέφρασε την ανησυχία Άγγλων και Αμερικανών για το πολύ επικίνδυνο επόμενο 48ωρο στην ανατολική Mεσόγειο που δεν αποκλείει την εμπλοκή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα και να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή.

Ανοιχτή γραμμή

Aνοιχτή γραμμή επικοινωνίας υπάρχει μεταξύ Αθηνών και Τελ Αβίβ για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και προθέσεων ενώ με την Λευκωσία λειτουργεί ήδη κάθε ώρα αλληλοενημέρωση για τις τουρκικές κινήσεις καθώς η Ελλάδα -όπως δήλωσε προ ημερών στη Βουλή ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος - δεν θα μείνει αδρανής σε περίπτωση επιθετικής ενέργειας της Τουρκίας απέναντι στη Κύπρο.

Ωστόσο, η Κύπρος με τη συμπαράσταση τη Ε.Ε. των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην απόφασή της να γίνουν έρευνες στο οικόπεδο 12 που της ανήκει, για υδρογονάνθρακες.

Ήδη η πλατφόρμα της αμερικανικής εταιρείας ερευνών «Noble Energy» έχει φτάσει στη θάλασσα της Κύπρου ενώ αναμένονται στη Λευκωσία σήμερα και αύριο οι 50 επιστήμονες και τεχνικοί που θα ανέβουν στην εξέδρα για να αρχίσουν να τρυπάνε το βυθό της θάλασσας.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.