Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ο mr WikiLeaks, αποκαλύπτεται!

  Κορυφαία θέση στις καλές στιγμές των δημόσιων τηλεοράσεων παγκοσμίως καταλαμβάνει το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του σουηδικού δημόσιου καναλιού SVT για το φαινόμενο WikiLeaks, που όπως χαρακτηριστικά λέγεται, στη σύντομη ζωή του έχει βγάλει περισσότερα «λαβράκια» απ’ ό,τι οι μεγαλύτεροι δημοσιογραφικοί οργανισμοί του κόσμου τα τελευταία 30 χρόνια!


 Έχει τίτλο «Wikirebels» και προβλήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου ενώ έκτοτε κάνει με μεγάλη ταχύτητα το γύρο του κόσμου είτε μέσω ελεύθερων προβολών στο διαδίκτυο είτε μέσω προβολών που διοργανώνουν ακτιβιστές, οργανώσεις και άλλοι κοινωνικοί χώροι.

  Στο ντοκιμαντέρ των δημοσιογράφων Jesper Huor και Bosse Lindquist παρακολουθούμε συνεντεύξεις ανθρώπων-κλειδιά της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου και του αινιγματικού ιδρυτή Julian Assange, αλλά και ανθρώπων που αποχώρησαν από την ηγετική ομάδα, όπως ο Daniel Domscheit-Berg, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα ξεκίνησε το δικό του παρόμοιο πρότζεκτ, το Openleaks.org.

http://pyles.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.