Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Γ.Παπανδρέου: «Χρονιά των μεγάλων αλλαγών το 2011»

Ως χρονιά δημιουργίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ενότητας χαρακτηρίζει το 2011 ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «η χρονιά που έρχεται, το 2011, είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών».


Ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τους πολίτες, επισημαίνει ότι το 2010 η χώρα έζησε τη μεγαλύτερη δοκιμασία που πέρασε ο Ελληνισμός τις τελευταίες δεκαετίες, και τα αδιέξοδα ήταν τέτοια, ώστε υποχρεωθήκαμε να κάνουμε μεγάλες θυσίες. Ωστόσο, όπως αναφέρει, καταφέραμε «να κάνουμε αυτό που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο», αποφεύγοντας την κατάρρευση και σταθήκαμε όρθιοι.

Παράλληλα, αναφέρεται στο 2011, σημειώνοντας ότι «είναι η χρονιά που αλλάζουμε το κράτος, το αναπτυξιακό μας πρότυπο, τη νοοτροπία, για να μετατρέψουμε τις μεγάλες ικανότητες που έχει ο Ελληνισμός σε πραγματικές δυνατότητες» και ζητά την συμμετοχή όλων στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Ο Γιώργος Παπανδρέου στέλνει μήνυμα προς τους πολίτες να μετατρέψουν «την απογοήτευση, τον πόνο και την οργή σε δύναμη, προκειμένου να αλλάξει η πατρίδα και «να μην χρειαστούμε ποτέ ξανά δάνειες δυνάμεις, επιτηρήσεις και μνημόνια».
«Να ενωθούμε όλοι σε μια κοινή, συλλογική προσπάθεια. Ζητώ όχι μόνο την συμπαράστασή σας, αλλά να δουλέψουμε μαζί. Εύχομαι σε όλους μία χρονιά υγείας και προόδου. Και στο μέλλον να θυμόμαστε το 2011 ως χρονιά δημιουργίας. Δημιουργίας της Ελλάδας που μας αξίζει, της Ελλάδας που δικαιούνται τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά» καταλήγει ο πρωθυπουργός.
/www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.