Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

"ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΠΑΤΗΣΑΝ" ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ!"!-ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ

Το πλήρωμα του Mars500 προσγειώθηκε,(ΕΙΚΟΝΙΚΑ) στις 12 Φεβρουαρίου του 2011, στην «επιφάνεια» Κόκκινου Πλανήτη, σε μια ιστορική -από κάθε άποψη- αποστολή, η οποία ανήκει εξ' ολοκλήρου στη Ρωσία.

Το εξαμελές πλήρωμα πέρασε στην ιστορία, παρά το γεγονός πως δέχθηκε επικρίσεις για την τελική έκβαση της αποστολής.

"Η ώθηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το μεσημέρι ώρα Μόσχας [15:00 GMT]", δήλωσε εκπρόσωπος του Ρωσικού Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Προβλημάτων που εκτελεί το έργο με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Στις 14 Φεβρουαρίου, τρεις από την ομάδα - ο Αlexander Smoliyevsky, Diego Urbina και Wang Yue - θα κατέβουν στον πλανήτη, με ειδικές στολές και θα περπατήσουν στην «επιφάνεια» του, η οποία στην πραγματικότητα είναι αμμώδης.

Μετά από 30 εργάσιμες ημέρες, στον κόκκινο πλανήτη, το πλήρωμα στη συνέχεια θα ξεκινήσει το ταξίδι 240 ημερών προ τη Γη.

Η 520 ημερών αποστολή του Mars500 έχει σχεδιαστεί για να ερευνήσει το πώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν με ψυχολογική και φυσιολογική πίεση μια μεγάλη διαστημική πτήση.

http://www.liako.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.