Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΠAΠΑΣ: Έγιναν καταχρήσεις για να επιβάλουμε το μονοθεϊσμό

Συγχωροχάρτι στην Αγία Έδρα έδωσε ο πάπας Βενέδικτος, που εν μέσω αντιδράσεων...
και υψηλού κόσμους, επισκέπτεται τη δοκιμαζόμενη από τη λιτότητα Ισπανία.




«Είναι αληθές ότι έγιναν καταχρήσεις στην ιστορία για να επιβληθεί η αρχή της αλήθειας και του μονοθεϊσμού», είπε ο Ποντίφηκας, ο οποίος πραγματοποιεί την τρίτη επίσημη επίσκεψή του στην Ισπανία, με την ευκαιρία των 26ων Παγκόσμιων Ημερών Νεολαίας (JMJ), στις οποίες αναμένονται περίπου ένα εκατομμύριο προσκυνητές.

Ο πάπας Βενέδικτος έφτασε στο αεροδρόμιο Μπαράχας, όπου τον υποδέχτηκαν ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία και στη συνέχεια διέσχισε με το ειδικό όχημά του τη σημαιοστολισμένη πόλη όπου είχαν συγκεντρωθεί μεγάλα πλήθη προσκυνητών απ' όλο τον κόσμο.

Την ώρα της άφιξης του Πάπα πάντως η ιστοσελίδα των JMJ δέχτηκε επίθεση από χάκερς και δεν ήταν προσβάσιμη επί περίπου μία ώρα.

Πολλοί Ισπανοί διαμαρτύρονται για την επίσκεψη αυτή και για τη διοργάνωση των JMJ καθώς θεωρούν ότι είναι πολύ δαπανηρές και "εκτός τόπου" εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το βράδυ της Τετάρτης χιλιάδες υποστηρικτές του λαϊκού κράτους διαδήλωσαν στη Μαδρίτη ζητώντας να μην χρηματοδοτηθούν από τους φόρους των Ισπανών οι JMJ και ήρθαν σε αντιπαράθεση με νεαρούς προσκυνητές οι οποίοι προσεύχονταν ή τραγουδούσαν "Αλληλούια". Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έντεκα άτομα και να συλληφθούν επτά.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η αστυνομία εμπόδισε περίπου 100 ομοφυλόφιλους και τρανσέξουαλ άνδρες και γυναίκες να οργανώσουν ένα "χάπενινγκ" κατά το πέρασμα του Πάπα από την οδό Σεράνο. Οι διαδηλωτές σκόπευαν να ανταλλάξουν φιλιά ενώ ο Πάπας θα περνούσε από μπροστά τους αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το σημείο που επιθυμούσαν, αφού βρήκαν μπροστά τους ένα τείχος αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.