Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Η εποχή της ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ στην ΗΠΕΙΡΟ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)


 

Η ΗΠΕΙΡΟΣ είχε το όνομά της πάντοτε συνδεδεμένο με τη μοίρα του ελληνισμού. Τρεις χιλιάδες χρόνια αδιαμφισβήτητης και συνεχούς ελληνικότητας δηλώνουν τα κατάστικτα με αρχαιολογικούς τόπους και μνημεία εδάφη της. Εδώ έζησε και μεγαλούργησε ο ελληνισμός στο διάβα της ιστορίας.
Ο αφηγητής ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ αναφέρεται στην εποχή της ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ στην ΗΠΕΙΡΟ, ιδιαίτερα στα χρόνια του ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΤΕΠΕΛΕΝΛΗ. Μιλάει για τις ονομαστές σχολές όπου δίδαξαν φωτισμένοι Διδάσκαλοι του Γένους, για τις προσπάθειες ιερωμένων να αφυπνίσουν τον λαό, για την αφοσίωση στη χριστιανική πίστη και για τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας.

Παράλληλα με την αφήγηση προβάλλονται πλάνα από χωριά του ΖΑΓΟΡΙΟΥ, από τα ΙΩΑΝΝΙΝΑ, από το ΣΟΥΛΙ και από την ΠΑΡΓΑ.
wmahellas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.