Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Οι μισοί Βορειοευρωπαίοι θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης

Αποκαλυπτική έρευνα του Bloomberg σε συνεργασία με το YouGov αποκαλύπτει τα…
αισθήματα του Βορρά απέναντι στο Νότο.

Η κρίση στην ευρωζώνη φαίνεται πως έχει στρέψει την Ευρώπη ενάντια στον εαυτό της, καθώς οι πολίτες των τεσσάρων χωρών του Βορρά επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.Για την ακρίβεια, σχεδόν 6 στους 10 Γερμανούς συμφωνούν με την αποπομπή της Ελλάδας, ενώ το 45% των Γάλλων και των Βρετανών, αλλά και το 43% των Δανών επιθυμούν να μην μπλέκονται άλλο με την ελληνική κρίση.



Ο φόβος της ευρωπαϊκής οικονομικής κατρακύλας έχει οδηγήσει μάλιστα τους Ευρωπαίους του Βορρά να μη θέλουν άλλο πακέτο στήριξης για καμία άλλη χώρα. Για του λόγου το αληθές, το 65% των Βρετανών , το 59% των Γερμανών, το 47% των Γάλλων και το 42% των Δανών υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να σταματήσουν τα πακέτα βοήθειας προς τις αδύναμες χώρες, ακόμα και αν αυτό κοστίσει στην ισορροπία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το εντυπωσιακό σε αυτή την έρευνα είναι ότι αν και εμφανίζονται «αγανακτισμένοι» που πρέπει να πληρώνουν τη διάσωση της Ελλάδας και των υπόλοιπων αδύναμων χωρών, εν τούτοις εμφανίζονται υπέρμαχοι της ζώνης του ευρώ.Μάλιστα, μόλις το 31% των Γάλλων λέει «ναι» στην επιστροφή του γαλλικού φράγκου, ενώ σχεδόν ένας στους δύο Γερμανούς δεν θέλουν η χώρα τους να αποσυρθεί από το ευρώ.

eglimatikotita.gr 
24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.