Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Σε 48 ώρες έκαναν "φτερά" 900 δισ από τα χρηματιστήρια Ευρώπης και ΗΠΑ - Πτώση χωρίς τέλος για την Wall Street

Μόνο στο άνοιγμα η Wall Street έχανε 300 μονάδες....
- Καταπόντισε το Μιλάνο η αναβολή της εξαγγελίας μέτρων από τον Μπερλουσκόνι
- Κάτω από τις 1.000 μονάδες και η Αθήνα
- Υποβάθμιση - χαστούκι για την Κύπρο από τη Fitch


- "Πέταξε" στα 1.800 δολάρια ο χρυσός .Με μεγάλη πτώση ολοκληρώθηκαν οι σημερινές συνεδριάσεις στα μεγάλα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω των φημών ότι θα επιδεινωθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, κάτι που έπληξε πρωτίστως τις τραπεζικές μετοχές.

Γύρω στην ώρα κλεισίματος (18:00 Ελλάδας) ο FTSE100 στο Λονδίνο έχανε 2,72%, ο CAC40 στο Παρίσι 5,03%, ο DAX30 στη Φρανκφούρτη 4,31%, το ισπανικό χρηματιστήριο έχανε 4,60%, το ιταλικό 5,40%, πριν κλείσει με πτώση 6,5%.

Πτώση σημειωνόταν και στη Νέα Υόρκη όπου ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς γύρω στις 19:40 ώρα Ελλάδας έχανε τουλάχιστον 3%, αναιρώντας τα χθεσινά κέρδη, μετά την πτώση 600 μονάδων τη Δευτέρα.

Η ουγγιά του χρυσού σήμερα στο Παρίσι ξεπέρασε τα 1.800 δολάρια για λίγο, θέτοντας ένα νέο ιστορικό ρεκόρ, πριν υποχωρήσει στα 1.796,86 δολάρια.

Ψάχνοντας να βρει κανείς τι έπαιξε ρόλο για όλον αυτό τον κατήφορο δίχως τέλος αναλυτές λένε από τη μια οτι οι τράπεζες θα καθυστερήσουν να ανακάμψουν αφού πολλοί επενδυτές ανησυχούν για την εμπλοκή μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών στο δανεισμό της Ελλάδας.

"Σε αυτό το αρνητικό κλίμα, έρχονται να προστεθούν οι πιο τρελές φήμες", έλεγαν σήμερα Γάλλοι χρηματιστηριακοί αναλυτές υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας τους. "Οι αβεβαιότητες θα παραταθούν για μερικές εβδομάδες" όπως, άλλωστε, αφήνει σαφώς να εννοηθεί το χθεσινό ανακοινωθέν της Επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed.

Οπως και να χει, σε 48 ώρες, στις 5 και 8 Αυγούστου, "έκαναν φτερά" 900 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ουόλ Στριτ και τα μεγάλα δυτικοευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Παρατηρείται και πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, με τη σημερινή ισοτιμία να φθάνει στο 1,4183 δολάριο το ευρώ.

Το ελβετικό φράγκο ανατιμάται έναντι του ευρώ--στο 1,0329 ελβετικό φράγκο/ευρώ.

zoo-m.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.