Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Μήπως πλησιάζει το τέλος του μίνι κραχ στα χρηματιστήρια


Επανειλημμένως, σε προηγούμενα σχόλιά μας, είχαμε αναφέρει ότι όλα όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν στην Ελλάδα και, δευτερευόντως... την Ιρλανδία και την Πορτογαλία (με την ένταξη των χωρών στους μηχανισμούς στήριξης), είχαν ένα και μόνο στόχο, να αποτελέσουν τη βάση για την επιβολή μιας πανευρωπαϊκής λιτότητας, για να μην πούμε παγκόσμιας,
όπου τα σπασμένα θα πλήρωναν οι πολίτες των χωρών, με μειώσεις αποδοχών, επιδομάτων, παροχών, κονδυλίων που αφορούν όπως για παράδειγμα την υγεία και την παιδεία κτλ.

Αυτό που ζούμε, λοιπόν, είναι ακριβώς αυτό το οποίο είχαμε προβλέψει σε προηγούμενα σχόλιά μας. Μετά τις τρείς πρώτες χώρες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία), ήρθε η σειρά της Ισπανίας, με απίστευτες περικοπές, της Κύπρου και, εν μέσω κλίματος τρομοκρατίας στους λαούς, λόγω του πανικού που επικρατεί στα χρηματιστήρια, έρχεται η ώρα του λογαριασμού και για τα “μεγάλα παιδιά” της Ε.Ε., την Ιταλία και τη Γαλλία, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουν πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, πάντα κάτω από τη σκιά του μίνι – κραχ στις αγορές. Μαζί με αυτά, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τα μέτρα λιτότητας στη Βρετανία, αλλά και αυτά που έρχονται στις ΗΠΑ, πάντα με το φόβο της παγκόσμιας κατάρρευσης των αγορών να πλανάται. Μήπως, τελικά, όταν όλες οι χώρες λάβουν τα μέτρα, παρουσιαστεί μια λύση ως δια μαγείας και λάβει τέλος το μίνι – κραχ (λέμε εμείς τώρα!!!).

Πάντως, όπως και να έχει και όπως, ήδη, έχουμε γράψει εδώ και πολλούς μήνες, μπορεί ο χρηματιστηριακός εφιάλτης να λάβει τέλος, αλλά έρχεται ο εφιάλτης των κοινωνικών αναταραχών, εφιάλτης τον οποίο κανένας από όλους αυτούς που σχεδιάζουν πάνω στη λογική της παγκόσμιας λιτότητας, δεν έχει φανταστεί.
greekfinanceforum.com

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.