Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Κύπρος: Στις 21 Σεπτεμβρίου οι γεωτρήσεις στο "Αφροδίτη"


Εκτός σοβαρού απροόπτου, στις 21 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις για εντοπισμό υδρογονανθράκων εντός των χωρικών υδάτων της Κύπρου και ειδικότερα στο «οικόπεδο 12», το οποίο έχει μετονομασθεί σε "Αφροδίτη" από την εταιρεία Νoble Energy.
Tην είδηση μετέδωσε το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου, αναφέροντας ότι η εξέδρα με το γεωτρύπανο, το οποίο αυτή τη στιγμή εργάζεται σε περιοχή του Ισραήλ, θα μετακινηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου με προορισμό το “Αφροδίτη”, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα εργασθεί για περίπου 4 μήνες.


Εκτιμάται ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο κυπριακό «οικόπεδο», βρίσκονται σε βάθος 1.700 μέτρων. Μετά τον εντοπισμό τους θα ξεκινήσει η απαραίτητη για την αξιοποίησή τους διαδικασία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

/greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.