Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Tουρκική επίθεση με πυροβολικό στην Συρία - Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ


Πριν από λίγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, επιτέθηκε με στρατιωτικά μέσα στην Συρία. Δεν έχει γίνει γνωστό με τι μέσα, αλλά συνεδριάζει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ αυτή την στιγμή και μάλλον πρόκειται για κλασική ανταλλαγή πυρών πυροβολικού.


Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τη Συρία ότι θα απαντήσει στρατιωτικά αν δεχόταν πυρά στα σύνορά της. Η προειδοποίηση είχε γίνει πριν λίγες ημέρες μετά από την έκρηξη βλήματος όλμου. Το απόγευμα ένα ακόμη βλήμα εξεράγη σκοτωνοντας πενταμελή οικογένεια.

Μετά απ΄ αυτό η Τουρκία έπληξε στόχους στη Συρία με πυροβολικό των 155 χλστ..


Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε στον Τούρκο ΥΠΕΞ πως καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με όλμους που δέχθηκε η χώρα αυτή στα νοτιοανατολικά της από τη Συρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε κατοίκων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

Ο Ράσμουσεν «συνομίλησε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του για το συμβάν», πρόσθεσε η εκπρόσωπός του Οάνα Λουνέσκου. "Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να παρακολουθεί από κοντά και με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση"., τόνισε η ίδια.
Ο Ράσμουσεν εξέφρασε στον Νταβούτογλου «τα ειλικρινή συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες και τους οικείους των νεκρών και των τραυματιών, αλλά και προς το σύνολο του τουρκικού λαού», τόνισε.
Νωρίτερα, ο Νταβούτογλου είχε ενημερώσει μετά την επίθεση τον Ράσμουσεν, ο οποίος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως το ΝΑΤΟ δεν έχει μεν πρόθεση να επέμβει στη Συρία, όμως είναι έτοιμη να υπερασπισθεί την Τουρκία, ως κράτος μέλος του, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.