Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ηλιακές κηλίδες ορατές και χωρίς τηλεσκόπιο

 
Ηλιακές κηλίδες:Η Γη αντιμετωπίζει τις ηλιακές κηλίδες 1579 και 1582 και είναι τόσο μεγάλες, που οι παρατηρητές του ουρανού μπορούν να τις δουν χωρίς τη βοήθεια ενός ηλιακού τηλεσκοπίου . Είναι πιο εμφανείς όταν ο Ήλιος βρίσκεται κοντά στο ηλιοβασίλεμα και υπάρχουν αμυδρά σύννεφα ή και ομίχλη, για να τονίζετε καλύτερα το σημείο:


 
Ο Lauri Kangas πήρε αυτή την εικόνα το βράδυ της 2 Οκτωβρίου από το Φορτ Φράνσις στο Οντάριο. Ο Ήλιος ήταν εύκολο να φωτογραφηθεί με ασφάλεια χωρίς προστατευτικά φίλτρα, λόγω των νεφών και του καπνού από τις δασικές πυρκαγιές στο βορειοδυτικό Οντάριο.

Αυτές οι ηλιακές κηλίδες είναι πολύ μεγάλες (η κάθε μία από αυτές είναι μεγαλύτερη από τη Γη) αλλά ευτυχώς δεν είναι πολύ δραστήριες, δεν περιέχουν ασταθές δομές που αποτελούν απειλή για φωτοβολίδες.Οι μετεωρολόγοι της NOAA  λένε ότι υπάρχει λιγότερο από 5% πιθανότητα για M-φωτοβολίδες και 1% πιθανότητα για X-φωτοβολίδες σήμερα.


Προσοχή:
Μην κοιτάτε τον ήλιο χωρίς οπτική προστασία. Ακόμα και όταν ο Ήλιος είναι χαμηλά και είναι αμυδρός, η εστιασμένη ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τα ανθρώπινα μάτια.Ακόμα όταν φωτογραφίζετε το ηλιοβασιλέματα, χρησιμοποιείται πάντα οπτικό σκόπευτρο με φίλτρο προστασίας. 
 http://www.apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.