Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

“Η Γαλλία θα είναι το επόμενο θύμα της κρίσης”


Μπορεί οι περισσότεροι επενδυτές να περιμένουν τις εξελίξεις στην Ισπανία και να προβλέπουν ότι το επόμενο «θύμα» της κρίσης στην ευρωζώνη, θα είναι η Ιταλία, ωστόσο, ο πρόεδρος της FX Concepts, John Taylor προειδοποιεί ότι η Γαλλία θα είναι αυτή που θα ακολουθήσει το δρόμο των υπό διάσωση χωρών.
Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο επικεφαλής του FX Concept αναφέρει ότι η Γαλλία έχει μπερδέψει τις αγορές. «Αυτό είναι το τρίτο τρίμηνο κατά σειρά, κατά το οποίο η Γαλλία δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ανάπτυξης», είπε ο Taylor, προσθέτοντας ότι εάν η γαλλική οικονομία οδηγηθεί στην ύφεση, τότε ολόκληρη η ευρωζώνη δεν θα καταφέρει να σταθεί σε αναπτυξιακή τροχιά.

«Η γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει δύο βασικά της μειονεκτήματα. Την αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στους πλούσιους. Αυτά δηλαδή που προωθεί η κυβέρνηση Hollande. Μπορεί κανείς να αντέξει ένα από αυτά τα δύο, αλλά όχι και τα δύο. Με δεδομένα αυτά, δεν υπάρχει κίνητρο να μείνει κάποιος στη χώρα, με αποτέλεσμα να δούμε σε λίγο φυγή κεφαλαίων και από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης» δήλωσε ο επικεφαλής του FX Concept.

 http://greeknation.blogspot.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.