Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Υποδεχόμενος στο Πεκίνο την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο δήλωσε σήμερα πως η Κίνα ανησυχεί για την επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη και για τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά θα συνεχίσει να επενδύει στην Ε.Ε.


«Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους συνέχισε πρόσφατα να επιδεινώνεται, προκαλώντας μεγάλες ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα. Ειλικρινά, είμαι κι εγώ ανήσυχος», ανέφερε ο Κινέζος πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι υπάρχουν δύο κύριες ανησυχίες: Πρώτον, αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη και δεύτερον αν η Ιταλία και η Ισπανία θα λάβουν ολοκληρωμένα μέτρα ανάκαμψης. Η δε καγκελάριος της Γερμανίας περιέγραψε λεπτομερώς στον Γ. Τζιαμπάο τα μέτρα που η Ε.Ε. σχεδιάζει να λάβει για να αντιμετωπίσει την κρίση, επιμένοντας στην ύπαρξη «πολιτικής βούλησης» για την αποκατάσταση της ισχύος του ευρώ.
«Ακούγοντάς την ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη μου. Αλλά οφείλω να πω με κάθε ειλικρίνεια ότι η εφαρμογή αυτών των μέτρων δεν θα είναι ένα μακρύ ήρεμο ποτάμι», προειδοποίησε ο Γουέν Τζιαμπάο και είπε επίσης ότι «Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και το δημόσιο χρέος των ευρωπαϊκών χωρών έχουν όλο και σοβαρότερες επιπτώσεις στον κόσμο. Η Κίνα και η Γερμανία, ως μεγάλες οικονομίες και στρατηγικοί εταίροι, οφείλουν να ενισχύσουν την διεθνή εμπιστοσύνη και να αντιμετωπίσουν μαζί τα προβλήματα».
Δεύτερη φορά φέτος στην Κίνα η Μέρκελ
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη της Αγγελα Μέρκελ στην Κίνα το 2012. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Κίνα θεωρεί ότι η Γερμανία διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στην κρίση της ευρωζώνης, γεγονός που την αναδεικνύει σε υποχρεωτικό συνομιλητή του Πεκίνου. Η Κίνα, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της οποίας έχει υποστεί επιβράδυνση και το χρηματιστήριο της οποίας βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και τριάμισι χρόνια, υφίσταται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τη μεγαλύτερη αγορά για τις κινεζικές εξαγωγές.
Δυνατοί οι εμπορικοί δεσμοί μεταξύ Γερμανίας και Κίνας
Η Γερμανία αντιπροσωπεύει το ήμισυ των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς την Κίνα, ενώ το εν τέταρτον περίπου των κινεζικών εξαγωγών προορίζεται για τη Γερμανία. Οι διμερείς συναλλαγές έφθασαν τα 169 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011 (αύξηση κατά 18,9% σε σχέση με το 2010).
Η Α. Μέρκελ θα επισκεφθεί αύριο την πόλη Τιαντζίν, όπου βρίσκεται το εργαοστάσιο συναρμολόγησης των Airbus, καθώς η ευρωπαϊκή εταιρεία αεροναυπηγικής προσβλέπει σε συνεργασία με τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες.
 http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.