Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Θράκη: Χριστιανός δήμαρχος συμφωνεί με προξενείο!Στέλιος Χατζηευαγγέλου: «Οι Δήμοι στο χειρότερο σημείο» Σε περίεργες, αν όχι προβοκατόρικες, δηλώσεις, περί "επεισοδίων σε βάρος μουσουλμάνων" από "ομάδα «μηχανοκίνητων» ακραίων στοιχείων" προχώρησε ο δήμαρχος Τοπείρου Στυλιανός Χατζηευαγγέλου.

Σύμφωνα με τη δήλωση του δημάρχου οι προκλητικές ενέργειες συνέβησαν την ώρα της προσευχής των κατοίκων των οικισμών του δήμου που συμμετέχουν στο ραμαζάνι και έξω από τα τζαμιά.

Όπως συμπληρώνει ο κ. Χατζηευαγγέλου, «για εμάς, που τόσα χρόνια στην περιοχή μας έχουμε με κόπο κατακτήσει την ισονομία και την ισοπολιτεία όλων των δημοτών μας, ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, είναι αδιανόητο να αφήσουμε το γεγονός να περάσει ασχολίαστο».

«Είναι επίσης απαράδεκτο να εμποδίζονται οι συνδημότες μας στην τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και να συμβαίνουν αυτές οι απρόκλητες και επικίνδυνες ενέργειες, που αποσκοπούν στον εκφοβισμό και την στοχοποίηση τους. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αυτές οι συμπεριφορές στο δήμο Τοπείρου δεν θα περάσουν. Προειδοποιούμε αυτή τη μικρή ομάδα των επικίνδυνων, ανεγκέφαλων τραμπούκων, ότι στα σχέδιά τους θα μας βρουν αποφασιστικά αντιμέτωπους» προσθέτει ο κ. Χατζηευαγγέλου.
Τι θέλει να πει ο δήμαρχος; Και πώς τολμά να δίνει βάση στις κατηορίες του προξενείου περί "καταπίεσης" της μουσουλμανικής μειονότητας; Και τι εννοεί όταν λέει "καταγωγή"; Δέχεται την τουρκικη αταγωγή των μουσουλμάνων, κάτι που η ίδια η Τουρκία με την Συνθήκη της Λωζάνης έχει απορρίψει δεχόμενη μόνο τον θρησκευτικό χαρακτήρα της μειονότητας;
Aπό εκεί και πέρα αν κάποιοι ανεγκέφαλοι ή και τραμπούκοι προχώρησαν σε ενέργειες παράνομες που σε πολιτικό επόπεδο βάζουν στο ίδιο σακί τους λιγοστούς εξτρεμιστές της μειονότητας και τους νομιμόφρονες μουσουλμάνους, αρμόδια είναι η αστυνομία. Όχι ο κάθε δήμαρχος που κάνει δηλώσεις οι οποίες πολύ σύντομα θα χρησιμοποιηθούν κατά της χώρας.
'Ολα αυτά την επαύριο των δηλώσεων του Φερούχ Οζκάν, επί πολλά έτη προέδρου του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) και νυν πρόεδρος της ... ΜΚΟ "YUNTÜRK" ο οποίος σε απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλου, πως «η φήμη και το μέγεθος του Πατριαρχείου δεν επιτρέπουν ούτε νομικά ούτε ηθικά να θεωρείται ένα με την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη», είπε:
«Πίσω από την τουρκομουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, υπάρχουν όλοι οι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας και ο μουσουλμανικός κόσμος. Εάν δεν αποδοθούν τα δικαιώματα μας στην Ελλάδα, θα γίνει χαμός»...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.