Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Γαλλία: Γενική απεργία-διαμαρτυρία στις μαζικές απολύσεις εργαζομένων


Κατεβαίνουν στους δρόμους οι Γάλλοι στις 9 Οκτωβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον μεγάλο αριθμό απολύσεων στη χώρα έπειτα από παρότρυνση του Μπερνάρ Τιμπό, ηγέτη του μεγαλύτερου γαλλικού συνδικάτου Γενική Εργατική Συνομοσπονδία (CGT), με 700.000 μέλη.
 
Τόνισε ότι θα καλέσει και σε καταψήφιση του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού 

συμφώνου, το οποίο ισοδυναμεί -όπως είπε- ως «βέτο» κατά των Γάλλων  εργαζομένων.
Εκφράζοντας την έντονη αγωνία του για την οικονομική συγκυρία και προοπτική στη Γαλλία, ο Τιμπό κατηγόρησε την κυβέρνηση Ολάντ ότι δεν κατανοεί τον επείγοντα χαρακτήρα των προβλημάτων και την κάλεσε να αποφασίσει επιτέλους αν θα πάει με τους εργοδότες ή τους εργαζόμενους.
Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τιμπό υπογράμμισε ότι «ανησυχεί σε μεγάλο βαθμό για την οικονομική συγκυρία και προοπτική στη Γαλλία».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.