Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

«Αμερικανικό δάκτυλο» πίσω από τις μετεκλογικές διαδηλώσεις βλέπει ο Βλ.Πούτιν


Ο Ρώσος πρωθυπουργός, που έχει γίνει στόχος της δυσαρέσκειας των Ρώσων διαδηλωτών, υποστήριξε ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές επιδιώκουν τους δικούς τους εγωιστικούς πολιτικούς στόχους και τόνισε ότι οι περισσότεροι Ρώσοι δεν επιθυμούν την πολιτική αναστάτωση
Ο Ρώσος πρωθυπουργός, που έχει γίνει στόχος της δυσαρέσκειας των Ρώσων διαδηλωτών, υποστήριξε ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές επιδιώκουν τους δικούς τους εγωιστικούς πολιτικούς στόχους και τόνισε ότι οι περισσότεροι Ρώσοι δεν επιθυμούν την πολιτική αναστάτωση   (Φωτογραφία:  Reuters )
Μόσχα, Ρωσία
Την Ουάσινγκτον κατηγόρησε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι «ενθάρρυνε» τις μετεκλογικές διαδηλώσεις, λέγοντας ότι εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή, δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι πολίτες εκφράζουν την ετοιμότητά τους να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι κινητοποιήσεις του Σαββατοκύριακου αναμένεται να αποτελέσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της ρωσικής κυβέρνησης.

Στα πρώτα του επίσημα σχόλια, μετά το πλήγμα που δέχθηκε το κόμμα του Ενωμένη Ρωσία στις εκλογές, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι η Αμερικανίδα υπουργός, Χίλαρι Κλίντον, «έδωσε το σήμα» στους αντιπάλους του Κρεμλίνου.


«Έθεσε τον τόνο για μερικούς ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, τους έδωσε το σήμα, αυτοί άκουσαν το σήμα και ξεκίνησαν τη δράση τους» είπε.


Ο Ρώσος πρωθυπουργός, που έχει γίνει στόχος της δυσαρέσκειας των Ρώσων διαδηλωτών, υποστήριξε ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές επιδιώκουν τους δικούς τους εγωιστικούς πολιτικούς στόχους και τόνισε ότι οι περισσότεροι Ρώσοι δεν επιθυμούν την πολιτική αναστάτωση.


«Είμαστε όλοι ενήλικες εδώ και καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι από τους διοργανωτές ενεργούν σύμφωνα με ένα γνωστό σενάριο και τα δικά τους μισθοφορικά πολιτικά συμφέροντα» είπε.


Με την ανησυχία στο Κρεμλίνο να αυξάνεται, οι Πούτιν και Μεντβέντεφ συναντήθηκαν ήδη με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας. Ανάμεσά τους ήταν οι υπουργοί Εσωτερικών και Άμυνας, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών. Στόχος της συνάντησης ήταν να αποφασιστεί με ποιο τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις.


Την ίδια ώρα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί με μηνύματα για νέα συγκέντρωση κοντά στο Κρεμλίνο.


Χιλιάδες είναι οι δηλώσεις συμμετοχής σε σελίδα του Facebook που καλεί σε (εγκεκριμένη από τις Αρχές αλλά μόνο για 300 άτομα) διαδήλωση στην Πλατεία της Επανάστασης το Σάββατο.


Περισσότεροι από 5.500 άνθρωποι δήλωσαν ότι θα παραστούν σε αντίστοιχη διαδήλωση στην Αγία Πετρούπολη, ενώ διαδηλώσεις προγραμματίζονται σε περίπου 80 ρωσικές πόλεις.


Οι διαδηλωτές φοβούνται ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει σκοπό να αυξήσει τα μέτρα καταστολής, τα οποία προς το παρόν περιορίζονται σε μικροσυμπλοκές, σε συλλήψεις και στην παράταξη ομάδων υποστηρικτών του Πούτιν.


Ακτιβίστρια δήλωσε ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός έχει ήδη εγκρίνει αύξηση στους μισθούς των στρατιωτών, μία κίνηση που η ίδια εκτιμά ότι έχει ως στόχο την εξασφάλιση της πίστης του στρατού.


«Ο Πούτιν δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραμείνει στην εξουσία, να αυτοκτονήσει ή να πάει φυλακή» δήλωσε η ίδια. «Το σύστημα που έχει χτίσει είναι τόσο διεφθαρμένο και έχουν γίνει τόσα πολλά εγκλήματα που δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα παλέψει για την εξουσία» πρόσθεσε.


O 31χρονος Ντμίτρι Φινίκοφ, ο οποίος είχε δηλώσει εθελοντής παρατηρητής στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ανέβασε την προσωπική του εμπειρία στο LiveJournal, την οποία την είδαν περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι μέχρι την Τετάρτη.


Στις φωτογραφίες και στο βίντεο που ανέβασε φαίνονται εκλογικοί αντιπρόσωποι σε εκλογικό τμήμα της Μόσχας να πετούν τα επίσημα αποτελέσματα που ήθελαν την Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν τρίτη, πίσω από τους Κομμουνιστές και το κόμμα Γιαμπλόκο. Ωστόσο, στην τελική καταμέτρηση φαίνεται να κερδίζει τις ψήφους του τμήματος η Ενωμένη Ρωσία.


Αν και τα ποσοστά της Ενωμένης Ρωσίας κινήθηκαν κάτω από το 50% πολλές ήταν οι καταγγελίες για παρατυπίες και νοθεία. Η εκλογική επιτροπή της Ρωσίας αρνείται τις κατηγορίες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.