Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

WSJ: Δύο τράπεζες ετοίμαζαν συναλλαγές σε δραχμές!


Σοκ και... δέος προκαλεί δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι τουλάχιστον δύο τράπεζες, παγκόσμιας...εμβέλειας, φρόντισαν να προετοιμαστούν για να κάνουν συναλλαγές στα παλαιά νομίσματα των χωρών της ευρωζώνης, λόγω της κρίσης χρέους
. Οι τράπεζες αυτές προσπάθησαν να σχεδιάσουν εφεδρικά συστήματα για συναλλαγές σε νομίσματα όπως η λιρέτα, η δραχμή ή το εσκούδο, αλλά αντιμετώπισαν δυσκολίες, εξηγεί η οικονομική εφημερίδα.

Οι υπεύθυνοι των τεχνικών τμημάτων των τραπεζών αυτών επικοινώνησαν με τη βελγική Swift, την παγκόσμια εταιρεία διατραπεζικών χρηματοπιστωτικών τηλεπικοινωνιών, η οποία λειτουργεί ένα δίκτυο για τις διεθνείς συναλλαγές και ζήτησαν τεχνολογική στήριξη αλλά και τους κωδικούς των νομισμάτων, ώστε να προετοιμάσουν ένα σύστημα ασφαλείας για την περίπτωση που καταρρεύσει η ευρωζώνη, υποστηρίζουν οι πηγές της εφημερίδας.
Ωστόσο η Swift αρνήθηκε να παράσχει τέτοιες πληροφορίες, εν μέρει γιατί κάτι τέτοιο θα υποδαύλιζε την κερδοσκοπία και θα αποδυνάμωνε ακόμη περισσότερο την ευρωζώνη.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι τράπεζες εξετάζουν όλες τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η έξοδος μίας ή περισσότερων χωρών από την ευρωζώνη, από τις δανειακές συμβάσεις μέχρι την ασφάλεια του προσωπικού τους.
epikaira

 http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.