Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ



Είχε γραφτεί σε ορισμένα ιστολόγια, ότι ο άγιος γέρων Σιατίστης Αντώνιος είπε λίγο πρίν την οσιακή κοίμησή του για τον παγκόσμιο πόλεμο :

 "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"



Αδελφός λίαν αγαπητός, που πρόσφατα ήρθε από το Αγ. Όρος αποσαφήνισε με τρόπο καταλυτικό τα λεγόμενα του μακαριστού αγ. γέροντος Αντωνίου.

 Ο αδελφός αυτός συνδέεται πολύ με τον παπα-Ευθύμιο και τον επισκέπτεται πάντα όταν πηγαίνει στο Άγιον Όρος. Στην τελευταία λοιπόν επίσκεψη του, ο παπα-Ευθύμιος του είπε ότι ο αγ. γ. Αντώνιοςείχε επισκευθεί κάποτε τον αγ. γέροντα Παΐσιο ο οποίος του είπε με κατηγορηματικό τρόπο ότι

"Από την Συρία θα ξεκινήσει ο παγκόσμιος πόλεμος"

Αυτό μόλις εχθές το πληροφορηθήκαμε και το κοινοποιούμε επειδή και η δική μας αίσθηση, που βασίζεται στην λογική των πραγμάτων όπως εξελίσσονται, είναι ότι η παγκόσμια τραπεζοπιστωτική εξουσία (ΠΤΕ) έχοντας καταβάλλει την Λιβύη και την απειλή του Καντάφι ο οποίος ήθελε να εκδώσει χρυσό δηνάριο, αποθρασύνθηκε και έχει βάλει πλώρη για την Συρία, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι εάν χτυπήσει την Συρία είναι σαν να χτυπάει την Ρωσία.

Και τα κοινοποιούμε με την υποσημείωση που πάντοτε πρέπει να μπαίνει σε όλες τις αναφορές σε προρρήσεις αγ. γερόντων, ότι τα σχέδια του Θεού μπορούν να αλλάξουν και να αποφευχθεί ακόμη και ο παγκόσμιος πόλεμος άν υπάρξει στον κόσμο μετάνοια, η οποία δυστυχώς ακόμη δεν φαίνεται να υπάρχει...


 oimos-athina

ΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥ





ΟΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΜΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ



Επειδή πολλοί ζήτησαν διευκρινίσεις για την προχθεσινή μας ανάρτηση με τίτλο
"Σημείον πολέμου" και είχα και ένα σχόλιο που αμφισβητούσε το κατά πόσον είναι ακριβές το ότι ειπώθηκε από τον άγ.γέροντα Παΐσιο, ότι θα ξεκινήσει ο παγκόσμιος πόλεμος από την Συρία προτίθεμαι να δώσω μερικές εξηγήσεις. 


 Για να το ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα μιά και καλή, ο παπά Ευθύμης είναι πνευματικοπαίδι του αγ. γέροντος Παϊσίου και σήμερα όλοι στο Αγ. Όρος αυτόν ρωτάνε για τα επερχόμενα και εκείνος είναι πολύ φειδωλός σ΄αυτά που λέει.

Δεν θα έβαζε λοιπόν σε καμμία περίπτωση λόγια στο στόμα του γέροντος Παϊσίου, αλλ΄επειδή έχουν στριμωχτεί πολύ οι άνθρωποι και τον ρωτούν  με αγωνία γι αυτό μιλάει λιγο πιό ανοιχτά τώρα τελευταία.

 
Είπε ακόμη πως δεν πρέπει να φοβόμαστε εφόσον ζητήσουμε την μετάνοια, όπως άλλωστε λέει και ο ανώνυμος γέροντας στις επιστολές που αναδημοσιεύσαμε χθές.




Επ΄ευκαιρία σας λέω ότι ο παπα Ευθύμιος είχε πεί επίσης πρίν λίγο καιρό ότι οι κυβερνώντες τώρα κάνουν μεγάλη ζημιά, αλλά είναι στο χέρι μας να τους διώξουμε, πρέπει να φύγουν πρόσθεσε όσο γίνεται πιό γρήγορα, όχι ότι θα μπορέσουν εν τέλει να κάνουν τίποτε, αλλά πρέπει να φύγουν.


Αυτό το είπε γιατί διαβλέπει ότι με την μεγάλη φτώχεια και την πείνα που θα μας χτυπήσει θα ενεργοποιηθεί η μετάνοιά μας και η ειλικρινής προσευχή προς το Θεό.


Πολλές φορές είπε σε επισκέπτες της σκήτης του ότι υπάρχει μετάνοια και προσευχή, γιαυτό ο Θεός ανέβαλε πολλές φορές τα επερχόμενα.


Για την κάρτα του πολίτη είναι επίσης αισιόδοξος ότι μάλλον δεν θα προλάβουν να την βεπιβάλλουν...Αυτά προς διευκρίνηση και αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνιών...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.