Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Έκοψαν στον αέρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τη συνέντευξη Παπαδήμου!

Έκοψαν στον αέρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τη συνέντευξη Παπαδήμου!
Την ώρα που ο πρωθυπουργός της ΕλλάδαςΛουκάς Παπαδήμος μιλούσε ζωντανά...
από τις Βρυξέλλες, στην ΕΡΤ έπεσαν διαφημίσεις της Unicef!

Oι εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης αμέσως μετά τη γενική συνέλευση, κατέλαβαν τη ροή του προγράμματος της ΕΡΤ, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην ένταξη των δημοσιογράφων στο καθεστώς των ΔΕΚΟ αλλά και στη μη ανανέωση των συμβάσεων των συμβασιούχων του καναλιού της Αγ. Παρασκευής.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης παρακάλεσε τους εργαζόμενους με πλήθος επιχειρημάτων να μην καταλάβουν τη ροή προγράμματος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά το διαφημιστικό μήνυμα, άρχισε να προβάλλεται σε επανάληψη η εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά, η οποία έχει σταματήσει καθώς η παρουσιάστρια είναι συμβασιούχος και δεν έχει γίνει ανανέωση της συνεργασίας της.

Να αναφέρουμε ότι για το κύκλωμα το οποίο μετέδωσε τη συνέντευξη Παπαδήμου, δεν εργάστηκαν άνθρωποι της ΕΡΤ αλλά επρόκειτο για κύκλωμα EBU.
Aκολουθεί το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ:

Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ψηφίσαμε για μια ακόμα φορά τη συνέχιση του αγώνα μας και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με απεργίες διαρκείας έως και την Κυριακή 18Δεκεμβρίου, ενώ θα πραγματοποιήσουμε νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2.00μμ στο κτήριο της ΕΡΤ.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης και ενώ βρισκόμαστε σε 20ημερο συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων,μάθαμε ότι η Δημόσια Τηλεόραση μετέδιδε τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, που συνιστάπροφανώς δημοσιογραφικό προιόν. Μετά από ομόφωνη απόφαση όλοι οι δημοσιογράφοι που μετείχαν στη συνέλευση απαίτησαν την διακοπή της μετάδοσης, με την μαζική τους παρουσία στη ροή τουπρογράμματος.

Η Γενική Συνέλευση συμφώνησε ότι αναμένει τη δέσμευση - έστω και προφορική- των αρμόδιων Υπουργών και της Βουλής, ότι θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδος η τροπολογία για την επίλυση των προβλημάτων μας από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, δέχεται να ενταχθεί η τροπολογία που αφορά τα αιτήματά μας, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου του, που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη. Αναμένουμε και τη δέσμευση του Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου,ότι θα ψηφιστεί η τροπολογία για να λύσουμε την απεργία μας.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των Βουλευτών, που ξεπερνούν τους 130, που κατέθεσαν την τροπολογίαμε την οποία ουσιαστικά κατοχυρώνεται η δημοσιογραφική λειτουργία στα δημόσια μέσα.

Ο αγώνας μας έχει κόστος, προσωπικό- οικονομικό- αλλά και επαγγελματικό.

Είμαστε μάχιμοι δημοσιογράφοι και θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Με τις κινητοποιήσεις μας υπερασπιζόμαστε και περιφρουρούμε όχι μόνο τα δικά μας εργασιακά δικαιώματα, αλλά και του άγρια δοκιμαζόμενου ευρύτερου κλάδου μας, καθώς και τηνεπαγγελματική μας ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Οι εκπρόσωποι

Νίκος Γρυλλάκης

Βασιλεία Ζερβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.