Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Ψήφισμα αναγκάζει τους Τούρκους σε επιστροφή εκκλησιαστικών περιουσιών


Image
Η Βουλή των ΗΠΑ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καλείται η Άγκυρα «να διασφαλίσει τη χριστιανική κληρονομιά και να επιστρέψει τις εκκλησιαστικές περιουσίες που είχαν κατασχεθεί στο παρελθόν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπέρμαχος της θρησκευτικής ελευθερίας στην Τουρκία, όπως για όλο τον κόσμο. Όπως τόνισε, «έχουμε συνεχή και ισχυρό διάλογο με την Τουρκία για τα θέματα αυτά», σημειώνοντας ότι ήταν ένα από τα ζητήματα που έθιξε η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία, το καλοκαίρι.

Καταλήγοντας, η Νούλαντ επισήμανε ότι εκείνη την περίοδο «χαιρετίσαμε την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης που επιτρέπει την επιστροφή των δημευμένων περιουσιών σε 162 μη μουσουλμανικά ιδρύματα της Τουρκίας» και «συνεχίζουμε να παροτρύνουμε», όπως δήλωσε, ότι «θα εφαρμοστούν πλήρως» οι θρησκευτικές ελευθερίες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.