Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πατριάρχης Ρωσίας ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την απελευθέρωση του Εφραίμ


Σύμφωνα με το RIA Novosti, Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας ζήτησε σήμερα, από τoν Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, να απελευθερώσει από την φυλακή τον ηγούμενο Εφραίμ, επικεφαλή της Μονής Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος, λόγω κατηγοριών για απάτη σε μια συμφωνία ανταλλαγής γης, αναφέρει το RIA Novosti
. “Είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την κοινή θλίψη μας και να ζητήσω την αποφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ από τη φυλακή” δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Πάσης Ρωσίας.
Ο Κύριλλος είπε ότι «τα εκατομμύρια των πιστών ανησυχούν για τα μέτρα που ελήφθησαν κατά του ηγούμενου …τις ημέρες που η Ορθόδοξη Ελλάδα γιορτάζει τα Χριστούγεννα.”
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας ισχυρίζεται ότι, η σύλληψη έρχεται σε αντίθεση με αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ότι το ελληνικό δικαστικό σώμα αγνόησε την επιθυμία του ηγουμένου να συνεργαστεί με την έρευνα και δεν έλαβε υπόψη του την επιδείνωση της υγείας του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.