Η prionokordela.gr εξασφάλισε και παραθέτει το πλήρες κείμενο του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Birgun στις 23.12 2011 αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Μεσούτ Γιλμάζ στον συνεργάτη της εφημερίδας κ.Ενβέρ Αϊσεβέρ.
Εχουν τη σημασία τους οχι μόνο το κείμενο, αλλά και η κατανομή του κειμένου, η προβολή και το περιεχόμενο των τίτλων και των υποτίτλων. Τίποτε από όσα είπε τότε δεν… δικαιολογεί την «κωλοτούμπα» που επιχείρησε νωρίτερα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να κάνει το ασπρο – μαυρό!
Ο 5στηλος τίτλος του δημοσιεύματος στην 1η σελίδα είναι :
«Ο Μεσούτ Γιλμάζ εξήγησε στην Birgun τα μαύρα χρόνια: η πυρπόληση δασών στην Ελλάδα ήταν κρατικό μυστικό». Στον υπότιτλο γράφει: «Ενας από τους σημαντικότερους πολιτικούς πρωταγωνιστές της δεκαετίας του ’90, ο πρώην πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ μίλησε για πολλά θέματα, από την πυρπόληση δασών στην Ελλάδα μέχρι το μυστικό για τα μυστικά κονδύλια της π/θ της εποχής εκείνης Τσιλέρ».
Άλλος υπότιτλος στην 1η σελίδα :
«Κατά την δεκαετία του ’90 το κράτος αναμείχθηκε σε βρώμικες δουλειές για να επιλύσει τα προβλήματα. Κανείς δεν το είδε, δεν το άκουσε και τώρα δεν μιλάει. Παρακολουθούμε την λογομαχία μεταξύ των δύο Μεχμέτ . Συνεχίζεται η διαμάχη. Οσο δεν μιλούν τα σημαντικά ονόματα της εποχής εκείνης Τσεβίκ Μπιρ και Ερόλ Οζκασνάκ και όσο δεν έρχονται στο φως τα πεπραγμένα και τα μυστικά κονδύλια των δύο Τσιλέρ (της ίδιας και του συζύγου της) θα συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι».
Άλλος υπότιτλος στην 1η σελίδα σημειώνει:
«Ρωτήσαμε τον Γιλμάζ, ο οποίος ήταν μια σημαντική πολιτική φιγούρα της δεκαετίας του ’90 για τις συζητήσεις που ήρθαν στην επικαιρότητα, αναφορικά με τα εγκλήματα αγνώστων δραστών για την εποχή εκείνη. Ο Γιλμάζ που μίλησε για την έκθεση Σουσουρλούκ είπε: «Στην έκθεση υπάρχουν οι πληροφορίες εκτός των κρατικών μυστικών. Αυτές που είναι μυστικές, είναι η απόπειρα πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν και θέματα όπως τα αντίποινα δασών στην Ελλάδα. Για τις δολοφονίες αγνώστων δραστών δεν υπάρχει εμπόδιο»
Άλλος υπότιτλος στην 1η σελίδα γράφει:
«Εκδηλώνεται ενδιαφέρον για το πως χρησιμοποιήθηκε ένας προϋπολογισμός με την ονομασία «Καλυμμένα Κονδύλια» . Ρώτησα τον Γιλμάζ και για αυτό. Η απάντηση του ήταν εντυπωσιακή: «Μόνο η κ Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες που είχε για την δική της περίοδο. Είπε “αν επιμένετε στο θέμα αυτό, θα τερματίσω τον Συνασπισμό” και εγώ της είπα να τερματιστεί. Αυτό ήταν το τέλος»»
Το δημοσίευμα συνεχίζεται στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο:
«Ο Γιλμάζ είπε : «Η Τσιλέρ απέκρυψε τις πληροφορίες αναφορικά με τα Μυστικά Κονδύλια» ,
Εδώ παρουσιάζουμε αναλυτικά το δημοσίευμα που γράφει τα εξής:
«Συζητάμε για τις περιόδους, τις οποίες τα εγκλήματα αγνώστων δραστών χρησιμοποιήθηκαν σαν πολιτική μέθοδος. Αν με ρωτήσετε -γράφει ο δημοσιογράφος- το θέμα αυτό επεκτάθηκε στα χρόνια και σχεδόν έγινε συνήθεια. Είναι μια κακή συνήθεια που προήλθε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Είναι σχεδόν νόμιμη. Είναι ένας τρόπος που έγινε αποδεκτός στην ίδια την φύση της πολιτικής, Είναι μια πορεία κατάργησης των εμποδίων και συνέχισης.
Η σιωπηλή πρώην πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε πει κάποτε ότι είναι το ίδιο «και αυτός που ρίχνει σφαίρα για το κράτος και αυτός που δέχεται την σφαίρα». Όταν το είχε πει αυτό δεν είχε εκπλαγεί κανείς. Θα πρέπει να εκφραστούν ακόμα και ευχαριστίες στην κυρία που αναφέρθηκε περιληπτικά και τόσο καλά αναφορικά με την πολιτική μέθοδο/συνήθεια.
Τα χρόνια για τα οποία μιλάμε ήταν σχεδόν χθες και ήταν ένας κόσμος ανάστατος, διότι η Τσιλέρ ως «σιωπηρή κυρία» διατηρεί πλήρη σιωπή και αποκρύπτει γεγονότα. Συχνά ακούσαμε από ορισμένους να λένε «Αν μιλήσω, θα χαλάσει ο κόσμος». Ίσως να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση.
Επικεφαλίδες από τον Γιλμάζ αναφορικά με εκείνο το χρονοδιάγραμμα.
Ο Μεσούτ Γιλμάζ είναι ένας από τους πολιτικούς πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου και πρώην πρωθυπουργός. Τον αναζήτησα και τον ρώτησα τι σκέπτεται αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα αυτό. Γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις του με την Τσιλέρ είναι κάτι σαν βεντέτα. Τώρα εφόσον ανοίγουν οι παλιοί φάκελοι είπαμε να μιλήσουμε… Κοιτάξτε τι μας είπε:
Γιλμάζ:  «Δεν είναι επαρκής η έκθεση Σουσουρλούκ. Η Δικαιοσύνη δεν έκανε τα απαιτούμενα. Επρεπε να γίνει σοβαρή ανάκριση. Έχω την γνώμη ότι υπάρχουν πληροφορίες που δεν έχουν φθάσει σε μένα. Η Έκθεση αυτή είναι ένα στοιχείο, δεν είναι κάτι το θαύμα. Την έστειλα στην Εισαγγελία. Στην Εκθεση υπάρχουν όλες οι πληροφορίες εκτός των κρατικών μυστικών. Εκείνα που είναι κρατικά μυστικά είναι θέματα, όπως η ενέργεια για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα δασών στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει εμπόδιο για τα εγκλήματα αγνώστων δραστών.
Ο Ελκατμίς και ο Τσαρκίν δεν λένε την αλήθεια. Ο Αϊχάν Τσαρκίν μιλάει για προσωπική του εκδίκηση.
Η κατάθεση του Ειμούρ εδόθη με καθυστέρηση 15 ετών. Όλα όσα γίνονται είναι για το θεαθήναι.
Ανέφερα την δολοφονία Τοπάλ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε γράψει δύο επιστολές στον Ερμπακάν, αλλά ο Ερμπακάν δεν έκανε τα πρέποντα.
Στην διοίκηση του κράτους δεν γίνεται ασυλία, δεν γίνεται ανευθυνότητα .
Μετά την 12η Σεπτεμβρίου, κλήθηκαν εκείνοι οι οποίοι είχαν προβεί σε ενέργειες στο εξωτερικό. Τα άτομα αυτά ήταν ένοχοι. Σε αυτούς ανατέθηκαν καθήκοντα.
Στην ΜΙΤ απειλήθηκε ο Κουτλού Σαβάς . Όχι για το συμφέρον της χώρας, αλλά για να καλυφθούν τα αδικήματα».
Δεν αφαιρέθηκε το «κάλυμμα» των μυστικών κονδυλίων»
Από παλιά το θέμα για το οποίο υπάρχει πάντοτε μεγάλο ενδιαφέρον για το που, πως και γιατί το κράτος χρησιμοποιεί μυστικά κονδύλια για να διεκπεραιώσει ορισμένες μυστικές και βρώμικες δουλειές -γράφει ο δημοσιογράφος- , ρώτησα και για αυτό τον Γιλμάζ. Η απάντηση του ήταν εντυπωσιακή:
Γιλμάζ: «Ολοι οι πρωθυπουργοί όταν λήγει η θητεία τους αναφέρουν στους διαδόχους τους το πως και που χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα του ταμείου αυτού. Εγώ μετέφερα τις πληροφορίες αυτές και αυτοί που ήταν πριν από μένα τις είχαν μεταφέρει σε μένα. Ετσι έγινε και με τον Ερμπακάν και με τον Ετσεβίτ και με τον Ντεμιρέλ. Μόνον η κ Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες της δικής της περιόδου. Είπε “ Αν επιμένετε στο θέμα αυτό θα τερματίσω τον (σσ κυβερνητικό) Συνασπισμό” και εγώ είπα να τερματιστεί. Αυτό ήταν το τέλος».
Γίνεται αντιληπτό –γράφει ο δημοσιογράφος – ότι το κράτος για να επιλύσει κάποια προβλήματα, αναμείχθηκε σε βρώμικες δουλειές. Αυτό δεν το είδε κανείς , δεν το άκουσε και τώρα δεν μιλάει. Συνεχίζονται οι προστριβές μεταξύ των δύο Μεχμέτ. Αλλάζουν οι ισορροπίες δυνάμεων και η διαμάχη συνεχίζεται.
Όσο δεν μιλούν τα δύο σημαντικά ονόματα της περιόδους εκείνης ο Τσεβίμ Μπιρ και Ερόλ Οζκασνάκ και όσο δεν αποκαλύπτονται τα πεπραγμένα και τα Μυστικά Κονδύλια της Τσιλέρ και του συζύγου της, αυτό το άσχημο παιχνίδι θα συνεχιστεί, καταλήγει ο δημοσιογράφος.
 http://www.prionokordela.gr