Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Η αλήθεια για το επεισόδιο στο Έβρο - Πόσο κοντά φτάσαμε σε "θερμή" κλιμάκωση;


Τελικά συνέβη ή δεν συνέβη το επεισόδιο στον Έβρο που αρχικά αποκάλυψε το κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στον Έβρο, αλλά εν συνεχεία διαψεύστηκε από την ΕΛΑΣ; Το defencenet.gr από χθες που ανέκυψε η υπόθεση ερεύνησε και διασταύρωσε μαρτυρίες και γεγονότα και τελικά φαίνεται ότι έχουν δίκιο ... και οι δύο πλευρές! Τα γεγονότα έγιναν όπως τα περιέγραψε η Χρυσή Αυγή, αλλά και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τυπικά δεν απείχε από την πραγματικότητα αφού ο βαθμός της κλιμάκωσης ήταν χαμηλός, ενώ τέτοια επεισόδια έχουν γίνει ξανά στο παρελθόν και μάλιστα ακόμα χειρότερα: Με ρίψεις πυροβολισμών προς την πλευρά των Ελλήνων συνοριοφυλάκων, αλλά και απάντηση απο ελληνικής πλευράς.

Πάντως έχει την σημασία του και το γεγονός ότι υπήρξε και αποστολή μιας διμοιρίας από τουρκικής πλευράς στο σημείο του επεισοδίου, μετά από την σύλληψη των λαθρομεταναστών, όπως αναφέρει απόλυτα αξιόπιστη στρατιωτική πηγή.
Τίποτα το παράδοξο αν σκεφθούμε ότι όλοι οι Τούρκοι διοικητές των μονάδων της 1ης Στρατιάς που εφάπτονται της γραμμής αντιπαράθεσης, είναι στο ... κόλπο και θησαυρίζουν καλύπτοντας την λαθροδιακίνηση. Και το επεισόδιο που περιγράφεται ήταν κλασική επιχείρηση κάλυψης διάβασης λαθρομεταναστών του Έβρου από τον τουρκικό Στρατό.
Στην αρχική ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή στην ιστοσελίδα της Χ.Α. ανέφερε: “Εκτακτο γεγονός: Απειλούν με θερμό επεισόδιο στον Έβρο οι Τούρκοι” κάνει λόγο για “ομάδα Ελλήνων συνοριοφυλάκων που επιχείρησε να εμποδίσει την "απόβαση" δεκάδων λαθρομεταναστών στην επικράτειά μας, στοχοποιήθηκε από τούρκους καταδρομείς”.

Η διάψευση από την ΕΛΑΣ ανέφερε ότι: “Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα δημοσίευμα για «παρολίγον θερμό επεισόδιο στις όχθες του Έβρου χθες το βράδυ».

Σήμερα η Χρυσή Αυγη επανήλθε με την ακόλουθη ανταπάντηση:
«Το συμβάν στον Έβρο είναι 100% πραγματικό και για του λόγου το αληθές θα αναφέρουμε τους αριθμούς των εμπλεκομένων. Η ελληνική περίπολος αποτελούμενη από 7 συνοριοφύλακες αντελήφθη σε διάστημα μισής ώρας 2 βάρκες με 17 συνολικά λαθρομετανάστες (11 στην πρώτη και 6 στη δεύτερη) Σύριους στην πλειοψηφία τους.

Οι Έλληνες συνοριοφύλακες άρχισαν να φωνάζουν στους λαθρομετανάστες να αποχωρήσουν, ενώ σε ενίσχυση κλήθηκαν άλλοι 2 συνοριοφύλακες. Το επεισόδιο αντελήφθη τουρκική περίπολος από την απέναντι όχθη, η οποία φώτισε με φακούς την ελληνική πλευρά και αμέσως μετά οι τούρκοι στρατιωτικοί όπλισαν τα ατομικά τους τυφέκια.

Σε όσους έχουν υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό είναι γνώριμος ο ήχος που κάνει το κλείστρο του G3 όταν οπλίζει. Τελικά οι Έλληνες συνοριοφύλακες, οι οποίοι ήταν στην ουσία άοπλοι, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, δεχόμενοι την αποβίβαση όλων των λαθρομεταναστών. Να γνωρίζουν οι αρμόδιοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ ότι η απόκρυψη ενός μείζονος εθνικού προβλήματος δεν οδηγεί σε λύση, αλλά σε περαιτέρω διόγκωσή του. Αύριο θα κατατεθεί σχετική επίκαιρη ερώτηση από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής».

Τα γεγονότα έγιναν λοιπόν έτσι ακριβώς, απλά διαφέρει η αξιολόγηση και ο χαρακτηρισμός της ΕΛΑΣ από αυτή την Χρυσής Αυγής. Έτσι ή αλλιώς δεν αρνείται ότι έγινε το επεισόδιο η ΕΛΑΣ. Διαψεύδει το επίπεδο κλιμάκωσης που αναφέρεται η Χρυσή Αυγή ως "παρολίγο θερμό επεισόδιο".

Η ουσία, όμως παραμένει: Οι λαθρομετανάστες διοχετεύονται στην Ελλάδα από το επίσημο τουρκικό κράτος και ενίοτε καλύπτονται και από στρατιωτικές μονάδες, των οποίων οι διοικητές είναι ενεργά μέλη των κυκλωμάτων διακίνησης. Και αυτό ενέχει μεγάλους κινδύνους έτσι ώστε το επεισόδιο να εξελιχθεί σε κανονικό "θερμό" Με εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων ακι από την πλευρά της Ελλάδας....

defencenet

 http://greeknation.blogspot.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.