Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Τον Σεπτέμβριο το σχέδιο τραπεζικής ενοποίησης

Ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενοποίησης του τραπεζικού κλάδου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου στο πρακτορείο Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρουσιάσει πρόταση για το σχέδιο τραπεζικής ένωσης στις 11 Σεπτεμβρίου.


H πρόταση θα αναθέτει στην ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή (EBA) κεντρικό εποπτικό ρόλο στην ευρωζώνη, ενώ θα διευκρινίζει ποια θα είναι η σχέση της με τα 10 κράτη μέλη της Ε.Ε. που δεν βρίσκονται στο ευρώ, ανέφερε ο αξιωματούχος. Μια λύση που εξετάζεται, είναι να αναδειχθεί η ΕΚΤ ως ο μόνος εκπρόσωπος των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης στις συσκέψεις της EBA, πρόσθεσε. Ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση στις Βρυξέλλες στα τέλη Αυγούστου για να εξετάσουν όλες τις επιλογές. Ο στόχος είναι να υιοθετηθεί η πρόταση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα καταγράφεται μια σημαντική αλλαγή πλεύσης στη στάση του γερμανικού αντιπολιτευτικού κόμματος SPD αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Υπό όρους όμως που συνιστούν μάλλον πρόσκομμα …

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του SPD, Sigmar Gabriel, δήλωσε στην εφημερίδα Berliner Zeitung ότι το κόμμα του είναι πρόθυμο να αλλάξει στάση όσον αφορά την έκδοση ευρωομολόγων.

Ο κ. Gabriel υποστήριξε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κα. Merkel έχει αποτύχει και ότι το SPD είναι πρόθυμο να δεχτεί την αμοιβαιοποίηση του δημόσιου χρέους της ευρωζώνης, εφόσον υπάρξει αυστηρότερος έλεγχος στους προϋπολογισμούς των κρατών μελών.

Ωστόσο, ο κ. Gabriel σημείωσε ότι μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να επικυρωθεί από τον γερμανικό λαό σε δημοψήφισμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.