Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

«Η Σουηδία σκότωσε τη συζήτηση για το Αγαθονήσι»


ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΑΣΗ δεν κράτησαν µόνο οι Φινλανδοί, αλλά και οι Σουηδοί, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προεδρίας τους στην Ε.Ε. το δεύτερο εξάµηνο του 2009.
Σε συνάντηση που έχουν τον Αύγουστο του 2009 ο αµερικανός πρεσβευτής στην Αγκυρα Τζέιµς Τζέφρι µε τον σουηδό οµόλογό του Κρίστερ Ασπ, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που µπορεί να έχουν οι τουρκικές υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι και το Φαρµακονήσι στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.
 
«Τέτοια περιστατικά µπορεί να επηρεάσουν την αξιολόγηση της Τουρκίας για το Πρωτόκολλο της Αγκυρας τον Νοέµβρη, αν η Αθήνα αποφασίσει να σύρει τις Βρυξέλλες σε µια διµερή διένεξη για το Αιγαίο», λέει ο Τζέφρι, καθώς επίκειτο η αξιολόγηση της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο του ∆εκεµβρίου. Ο Ασπ σηµειώνει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος (σ.σ.
για τις παρενοχλήσεις της Τουρκίας στις έρευνες για φυσικό αέριο) έχουν εγείρει εδαφικά θέµατα στο Συµβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων στις Βρυξέλλες. Παραδέχεται ότι η Σουηδία, ως προεδρεύουσα, «κατάφερε να σκοτώσει τη συζήτηση, πείθοντας τα υπόλοιπα µέλη να µην επέµβουν», ενώ σχολιάζει ότι η Ε.Ε. αυτοπυροβολήθηκε επιτρέποντας στη Λευκωσία να µπλοκάρει το άνοιγµα του κεφαλαίου.


ΤΑ ΝΕΑ
greeknation.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.