Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Η πλειοψηφία των Γάλλων πιστεύει ότι ο Στρος-Καν είναι θύμα συνωμοσίας


Η πλειοψηφία των Γάλλων, ποσοστό 57%, θεωρεί ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας 32χρονης καμαριέρας, είναι "θύμα συνωμοσίας", σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αντίθετα, το 32% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο σοσιαλιστής πολιτικός, ο οποίος εθεωρείτο φαβορί για τις προεδρικές εκλογές του 2012 στη Γαλλία, δεν είναι "θύμα συνωμοσίας", ενώ το 11% δεν εξέφρασε γνώμη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τα μέσα ενημέρωσης BFM-TV, RMC και 20 Minutes.

Μεταξύ των υποστηρικτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το 70% πιστεύει πως πρόκειται για συνωμοσία σε βάρος του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το 23% δεν συμμερίζεται την άποψη αυτή και το 7% δεν έχει γνώμη.

Εξάλλου το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί η πολιτική έχει σε γενικές γραμμές ένα ρόλο στην υπόθεση αυτή, ενώ το 38% πιστεύει το αντίθετο. Σύμφωνα με το 57% των ερωτηθέντων, η ηγεσία του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος "μάλλον ευθύνεται" γι αυτό, άποψη που δεν συμμερίζεται το 31%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά στις 16 Μαΐου σε εθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.007 ερωτηθέντων, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Πηγή :http://www.newstoday.gr
/zoo-m.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.