Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

"Συμφωνία με τους δανειστές ή επιστροφή στη δραχμή"

Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ είναι στο τραπέζι, σύμφωνα με την Επίτροπο της χώρας μας στην ΕΕ. Ζήτησε συμφωνία σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών
Την ώρα που τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εμπλουτίζονται καθημερινά, η Επίτροπος της χώρας μας στην ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη προχώρησε σε μια δήλωση που θα συζητηθεί.

Επισήμανε τον άμεσο κίνδυνο να επιστρέψει η χώρα μας στη δραχμή, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο σενάριο είναι πλέον στο τραπέζι.
Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα λόγια της κας Δαμανάκη, δείχνουν ότι πράγματι το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται σοβαρά.
"Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά", δήλωσε η Μαρία Δαμανάκη.
"Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες".
Η δήλωση της Μαρίας Δαμανάκη αποκαλύπτει το δραματικό παρασκήνιο πίσω από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και αποδεικνύει ότι όχι μόνο το Spiegel, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη δεν αποκλείει την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο επίσημο σχόλιο από την κυβέρνηση για τα όσα είπε η Μαρία Δαμανάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.