Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Τουρκία: "Είναι "δήθεν" η Γενοκτονία των Ποντίων"


Τουρκία: "Είναι "δήθεν" η Γενοκτονία των Ποντίων"Προκλητική είναι για ακόμη μία φορά η στάση της Τουρκίας.
Το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του καταφέρεται εναντίον των εκδηλώσεων μνήμης στη χώρα μας για τη γενοκτονία των Ποντίων και ισχυρίζεται ότι έχουν βασιστεί σε διαστρέβλωση της ιστορίας!

«Σε ισχυρισμούς που διαστρεβλώνουν την ιστορία στηρίζονται οι εκδηλώσεις για τη δήθεν Γενοκτονία των Ποντίων που οργανώθηκαν και φέτος στην Ελλάδα» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην προκλητική ανακοίνωση τους οι Τούρκοι τονίζουν με θράσος ότι οι εκδηλώσεις αυτές «δεν εξυπηρετούν το σκοπό της ανάπτυξης των τουρκοελληνικών σχέσεων» και καταλήγουν σε συμβουλές περί… ηθικής!

«Καταδικάζουμε και αρνούμαστε τις πρωτοβουλίες αυτές που στερούνται επιστημονικής βάσης και ηθικώς είναι προβληματικές. Στην πραγματικότητα το συμβατικό πλαίσιο του πρόσφατου κοινού μας παρελθόντος συνιστά απάντηση στους ισχυρισμούς αυτούς» καταλήγει η απαράδεκτη ανακοίνωση.

www.madata.gr
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.