Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Τα βρώμικα παιχνίδια της Άγκυρας συνεχίζονται στην Θράκη


Post image for Τα βρώμικα παιχνίδια της Άγκυρας συνεχίζονται στην Θράκη

Βρόμικα «παιχνίδια» στον Έβρο, με βρώμικα λεφτά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που εξαγοράζουν συνειδήσεις, πλουτίζουν τους πράκτορες και δημιουργούν μία εικόνα ισλαμικής Θράκης
Σε επέκταση των ύποπτων και ύπουλων σχεδίων εναντίον της Ελλάδας προχωράει το βασικό όργανο της τουρκικής προπαγάνδας στη Θράκη, το γνωστό αλυτρωτικό κόμμα DEP, ιδρυτής του οποίου υπήρξε ο αλήστου μνήμης Αχμέτ Σαδίκ.

Σύμφωνα με το «τουρκοπεριοδικό» της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (τεύχος Αυγούστου), το DEP εμφανίζεται πλέον έτοιμο, μετά τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, να ιδρύσει και να εγκαινιάσει τοπική κομματική οργάνωση στον Εβρο, και πιο συγκεκριμένα στο Μεγάλο Δέρειο!

Το DEP αποτελεί τον βασικό πολιορκητικό κριό της Αγκυρας στη Θράκη, το οποίο είχε ιδρύσει προ εικοσαετίας ο Αχμέτ Σαδίκ και τα τελευταία χρόνια έχει επανεργοποιηθεί, αποτελώντας άλλον έναν πυλώνα της προξενικής παρέμβασης (παράλληλα με τις ψευδομουφτείες, τους «τουρκοσυλλόγους», τον μειονοτικό Τύπο, τους πολιτευτές που δρουν σαν δούρειοι ίπποι μέσα στα ελληνικά κόμματα κ.λπ.).
Αυτό λοιπόν το κόμμα της… Ισότητας, της Ειρήνης και της Φιλίας (όπως ακριβώς σημαίνει ο πλήρης τίτλος του: Dostluk-Eşitlik-Bariş), που έχει την έδρα του την Κομοτηνή, αλλά βεβαίως γραφεία και τοπική οργάνωση και στην Ξάνθη, ετοιμάζεται πλέον να ανοίξει παράρτημα και στον Εβρο, με έδρα μάλιστα το χωριό Μεγάλο Δέρειο. Με βάση πληροφορίες που διέρρευσαν από τον πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, «κατά τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τα γραφεία της κομματικής οργάνωσης Εβρου του DEB. M’ αυτόν τον στόχο γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες στο κτίριο, ενώ κρεμάστηκε ήδη ταμπέλα στα τουρκικά και τα ελληνικά».
Και για όποιον αναρωτιέται «γιατί σ’ ένα μικρό χωριό, όπως στο Δέρειο, και όχι σε κάποια πόλη», η απάντηση είναι βέβαια πολύ απλή. Και δεν έχει να κάνει, φυσικά, μόνο με το ότι το Δέρειο είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία στον Εβρο με σχεδόν αμιγή μειονοτικό πληθυσμό, την ώρα που στις πόλεις της περιοχής (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα) απειροελάχιστοι είναι οι μουσουλμάνοι.
Πρωτίστως, όμως, είναι ο τόπος όπου (έχει μεγάλη σημασία αυτό) η τουρκόψυχη πέμπτη φάλαγγα της Θράκης γνώρισε (και ακόμη γνωρίζει, χάρη στις νικηφόρες αγωγές εις βάρος των τουρκοφυλλάδων τύπου «Μιλιέτ») μία από τις λίγες -έως σήμερα- ήττες του, και μάλιστα μόνο από έναν άνθρωπο, τη ηρωίδα Ελληνίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου (κόρη του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου). Μία ήττα μάλιστα που έλαβε τεράστια δημοσιότητα και πήρε διαστάσεις πραγματικά πρωτοφανείς. Αυτό δεν το ξεχνούν και δεν μπορούν να το χωνέψουν…
Το Δέρειο λοιπόν τους… καίει ως σημαινόμενο και ως συμβολισμός – και αυτόν τον συμβολισμό θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τον απαξιώσουν και να τον σβήσουν. Δεν ήταν τυχαίο π.χ. που το Δέρειο ήταν ο πρώτος σταθμός της πρόσφατης περιοδείας του «ύποπτου» Μπαχτσελί. Το εν λόγω χωριό συνεπώς έχει ξεκάθαρα επιλεγεί από τους τουρκόφρονες για να μετεξελιχθεί σε άντρο και σύμβολο τουρκισμού στην περιφέρεια Εβρου (κάτι σαν τον Εχίνο και τα Αρριανά στους άλλους δύο θρακικούς νομούς).
Για όποιον πάλι αναρωτιέται για την οικονομική διάσταση του πράγματος, η απάντηση είναι και πάλι απλή. Είμαστε βέβαιοι δηλαδή ότι, αν τους ρωτήσεις πού βρίσκει τα λεφτά αυτό το μικρό κόμμα για να ανοίγει γραφεία σε διάφορα μέρη, να διοργανώνει τις πάμπολλες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί και να στηρίζει τόσες και τόσες άλλες δράσεις, θα σου απαντήσουν ότι αυτή η ευχέρεια οφείλεται στις… συνδρομές των μελών!
Ακριβώς όπως και οι αγορές κτιρίων από τουρκοσυλλόγους αποδίδονται σε… έσοδα από τοπικά μπαζάρ (!) ή οι ανεγέρσεις πολυτελών τζαμιών σε άθλια και πάμφτωχα χωριουδάκια 100 ανθρώπων αποδίδονται σε… εράνους των κατοίκων τους! Η απερίγραπτη κοροϊδία συνεχίζεται και «κατάμαυρα» ποσά εκατομμυρίων ευρώ εξακολουθούν να διακινούνται ανεξέλεγκτα από την Αγκυρα!
Βασίλης Θασίτης
Πηγή Εφημ. «Δημοκρατία»

 http://elladatora.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για να εξηγηθούμε και να μην "παρεξηγηθούμε"…


Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου και οι συνεργάτες δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.